Hava sıcaklığının, Ege ile kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları dışında kalan bölgelerimiz genelinde görülecek yağışlar Antalya ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Kıyı Ege ile Çanakkale, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, G.Antep, Adıyaman ve Kilis ile sabah saatlerinde Aksaray, Kırşehir ile Konya'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
Hava sıcaklığının, Ege ile kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu'da doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu 14
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
İzmir: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İl genelinde çok kuvvetli olması bekleniyor. 14
Karaman: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 5
Samsun: Çok bulutlu 14
Trabzon: Parçalı çok bulutlu 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı, sabah saatlerinden sisli -5
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, sabah saatlerinden sisli 2
Van: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -2