İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) yönetim binası önünde toplanan sendika üyeleri, ''THY'de grev var" yazılı pankartı binanın girişine astı.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yaptığı konuşmada, 352 gündür sürdürdükleri direniş sonrasında THY ile yapılan 24 dönem toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrasında aldıkları grev kararını uygulama aşamasına geldiklerini söyledi.

Başından beri gelmek istemedikleri bir aşama olduğunu belirten Ayçin, "Buna rağmen yasal süreç içerisinde taraflar arasında yaşanan uyuşmazlık nedeniyle, bu karar alındı" dedi.

Yasal haklarını kullanırken polisler tarafından engellendiklerini ileri süren Ayçin, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu iddia eden THY önünde böyle bir engelin olmasına anlam veremediklerini kaydetti.

Sendikaya destek amacıyla THY binası önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, polisin aldığı önlemi eleştirerek, demokratik hakkını kullanan işçilere karşı bu tür bir önlemin alınmasının doğru olmadığını söyledi.

İşçilerin talepleri karşılanana kadar, bu işin takipçisi ve destekçisi olacaklarını belirten Akkaya, "Grevin başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.

Polis, THY yönetim binası ve Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemi aldı.

THY yetkilileri ise, grev nedeniyle uçuşlarında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği greve katılmıyor


Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), THY yönetimi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın greve çıkma kararına katılmama kararı aldığını bildirdi.

TALPA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Grev konusunda yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak, son dakikaya kadar yürüttüğümüz görüşmelerimiz neticesinde greve katılmama kararı aldık. Üyelerimizin uçuş emniyetinden taviz vermeden alacakları her türlü bireysel kararlarına saygı duyarız" ifadesi kullanıldı.