Mecidiyeköy günlük kiralık dairelerde kiralamak istediğiniz dairelere göre uygulanan izlek değişmektedir. Yapılan en son yasal düzenlemelere göre Mecidiyeköy günlük kiralık ev kiralamak tamamıyla yasaldır. Kiralamadan önce imzaladığınız sözleşmede tüm hüküm ve koşullar Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre belirtilmektedir.

Günübirlik ev kiralamakta herhangi bir şart aranmamaktadır. Tıpkı otel, yurt, pansiyon ve apartlardaki gibi emniyet ile ortak sistemi kullanan Mecidiyeköy günlük kiralık evler oldukça güvenlidir. Bu sistem kayıt esnasında verdiğiniz bilgilere emniyet yetkilileri tarafından ulaşılmasının sağlar. Bunun önemi olası bir hal durumunda sizin nerede olduğunuzu bilmek içindir. Sözleşme esnasında sizlerden bazı kimlik bilgileriniz istenir. Bunlar kimlik seri sıra numarası ve TC kimlik numarası gibi bilgilerdir. Bunlar sisteme girilmesi gereken bilgilerdir. Ayrıca bu sistem sayesinde artık günübirlik evlerde suçlular barınamamaktadır. Bunun haricinde günübirlik kiralık dairelerin bulunduğu apartmanlarda ki güvenlik önlemleri de arttırılmış durumda.

Örnek vermek gerekirse güvenlik kameraları, yangın alarmları ve doğalgaz alarmları gibi önemli etkenlerdir. Kısacası ev kiralamak eskisinden daha da güvenilir hale gelmiştir. Artık çoğu aileler tatile çıkmak istediği bölgeden otel kiralamaktansa ev kiralamayı tercih ediyorlar. Bunun en önemli sebebi fiyatı ve evin sizlere vermiş olduğu rahatlıktır. Kiralık evler sayesinde artık çoğu insan tatillerde bütçesini korumayı başarıyor.