IĞDIR

Karakoyunlu ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isteyen polis memuru, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki bir pastanede PKK'lı 2 teröristin bulunduğu ihbarı üzerine işletmeye giden polis memuru Olgun Kurbanoğlu, şüphelileri gözaltına almak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada Kurbanoğlu ile 1 terörist yaralandı.

Ağır yaralanan ve çevredeki vatandaşlarca otomobille Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan Kurbanoğlu müdahaleye rağmen şehit oldu.

Olayın ardından kaçan 1'i yaralı 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, saldırının ardından Iğdır Valisi Davut Haner ve Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Kurbanoğlu için tören düzenlendi

Şehit polis memuru Kurbanoğlu (46) için çatışma sonrası yaralı olarak kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi önünde tören gerçekleştirildi.

Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile polis ve askerlerin katıldığı törende, hüzünlü anlar yaşandı.

Şehidin kız kardeşi Asuman Kurbanoğlu, törende, "Ağabeyim nerede, abimi verin. Benim ağabeyim böyle sessiz durmaz" diyerek ağladı.

Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz, şehit için dua ederek, katılımcılardan helallik istedi.

Şehit polis memurunun naaşı, polis tören mangasınca Erzurum Adli Tıp Kurumuna sevk edilmek üzere ambulansa kadar omuzda taşındı. Bu sırada fenalaşan şehidin kız kardeşleri Şenay ve Asuman Kurbanoğlu'na 112 acil servis ekibince müdahale edildi. Vali Haner, şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Törenin ardından ambulansla İl Jandarma Alay Komutanlığına götürülen şehidin cenazesi, otopsi yapılmak üzere helikopterle Erzurum'a sevk edildi.

Binayı ateşe verip itfaiye ekiplerine saldırdılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de dün gece İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasını ateşe veren ve gelen itfaiye ekiplerine silahlı saldırıda bulunan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, örgüt mensubu olduğu değerlendiren 1 kişi hayatını kaybetti.

Valilikten yapılan açıklamada, dün saat 22.50 sıralarında Yüksekova ilçesinin Esentepe mahallesindeki İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasının terör örgütü PKK/KCK mensupları tarafından yakıldığı bilgisinin alınması üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırı haberini alan güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiği ve saldırıya anında karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş, çatışmaların devam ettiği 1 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesine yaralı bir şahsın getirildiği bilgisinin alınması üzerine yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yaralının Ali Kaval isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önceden de terör amaçlı gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir. Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş olup; olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."