İSTANBUL

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamına gözaltına alınanlardan bazıları sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer K, İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım A. ve emniyet amiri Gaffur A. ve İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A'nın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler, Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım A, hastaneden çıkarken, "Yeni sistem test edilmek amacıyla alındık" dedi.

Emniyet Amiri Gafur A. da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyorum. Özellikle dünyada Filistin başta olmak üzere, tüm mazlum insanlar için, zulme uğrayan arkadaşlar ve insanlar için dua ediyoruz. Yüce Türk milletimizin de dua etmesini istiyoruz. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kahrolsun zalimler" diye konuştu.

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri, "Yasal olmayan her şeyi yaşıyoruz. Bu çok acayip" ifadesini kullanırken, bir başka şüpheli ise "İşte size bir tiyatro sahnesi. Farslılar yazmış, Türkiye'deki ajanlara uygulamış. Pek yakında" dedi.

Yurt A, hastane girişinde basın mensuplarının Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Herkese hayırlı geceler. Kadir Geceniz de hayırlı olsun. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki tüm mazlum Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Bu gece görüyorsunuz siyasi algı oluşmadığı için kelepçeler yok. Kelepçesiz bir gece. Halbuki kaçma ihtimalim o zaman da yoktu. Çünkü kendim teslim olmuştum" dedi.

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri hastane çıkışında ekip aracına bindirilirken, "Hırsıza 'sus' demek suç olmuş, bunu öğrendim" ifadesini kullandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.