HATAY - Türkiye Kızılayı, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Türkiye sınırına yakın Lazkiye ve İdlib kentlerine patates, un, kuru gıda ve kumanya yardımında bulundu.

Lazkiye ve İdlib kentlerine bağlı kasabalarda Türkiye sınırına yakın bölgelerde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışan Suriyelilere, 10 ton patates, 4 ton un, 3 bin 750 kişilik kumanya ve 3 ton kuru gıda yardımı yapıldı.

Yardım malzemeleri Türk Kızılayı ekipleri tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Aşağı Pulluyazı ve Güveççi köyü sınırından gönderildi.

Sınırdan, Suriyeliler tarafından traktörlerle alınan yardımların, Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında çadırlarda yaşayan Suriyelilere dağıtıldığı bildirildi.

Türk Kızılayı ekibi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünün karşısında yer alan Atme Kasabası çevresinde kurulan çadırlarda kalan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilere de 25 ton un, 20 bin şişe su, 20 bin kumanya ve 20 bin ekmek gönderdi.

Suriyelilerin, yardımları sevinçle karşıladığı gözlendi.