Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine destek veren iki yüzbaşının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde ifade alabilmek için iki iş adamını kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta düzenlenen operasyonda, Yüzbaşı İ.K. ve Yüzbaşı M.A. gözaltına alındı.

Şüphelilerin iki iş adamını neden kaçırmak istedikleri ifadelerinde ortaya çıktı. Tuzla Piyade Okulu'ndan 15 Temmuz'da resmi kıyafetli ve silahlı şekilde sivil araçlarla çıkan iki yüzbaşının, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı'yı gözaltına alıp, Maltepe Askeri Cezaevi'ne götürmek için talimat aldıkları öne sürüldü.

Cengiz ve Yardımcı'nın, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde ifade vermeye zorlanacağı ve bunların "itiraf" gibi değerlendirilerek davalarda kullanılacağı iddia edildi.

Yüzbaşı İbrahim Karakuş'un 15 Temmuz'da başka ilde kursta olmasına rağmen Tuzla'ya geldiği ve çıkışları organize ettiği, ancak halkın yolları kapatması üzerine Mehmet Cengiz ve Servet Yardımcı'ya ulaşamayıp Kadıköy'e varamadan döndükleri aktarıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.