ANKARA - Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evini bağışlayan Ali Dal ve ailesini kabul etti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim'de, Diyarbakır Bağlar Semt Pazarı'nda hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'de bulunan evini bağışlayan Ali Dal, bu anlamlı davranışından dolayı Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edildi.

Dal'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından takdim edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, mektubunda şunları kaydetti:

"Bugün milletçe, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyor olmamızı, vatanı, milleti ve kutsal saydığı değerleri uğrunda, tüm varlığını bir an bile tereddüt etmeden feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz.

Memleketimizden binlerce kilometre uzakta yaşıyor olmanıza rağmen, alicenap kişiliğinizin bir göstergesi olarak, ülkemizin bekasına kast edenlerce şehit edilen aziz şehidimiz Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evinizi bağışlamanız, sizin, ülkemize, milletimize ve silahlı kuvvetlerimize duyduğunuz sevginin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkma bilincinizin en güzel ifadesi olmuştur."

Mektupta, TSK'nın bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadelede ihtiyaç duyduğu gücün, Dal gibi ülkesini seven ve milletini yürekten seven kahraman vatan evlatlarının varlığından aldığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Özel, mektubunu şöyle tamamladı:

"Yüce Milletimizin en sevgisini ve desteğini yanında hissetmek, halihazırda bu görevi sürdürmekte olan kahraman Mehmetçik'in mücadele azmini artırmış ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağlamda maddi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir.

Ülkemiz insanının TSK'ya ve aziz şehitlerimize karşı duyduğu vefa hissinin en güzel tezahürü olan bu asil davranışınızdan dolayı, şahsım ve TSK mensupları adına sizi ve saygıdeğer ailenizi içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temennisiyle en derin şükranlarımı sunuyorum."