ANKARA

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacak.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerden karkas et satın alan Et ve Süt Kurumu'nun bu yıl yeni bir uygulama başlattığı kaydedildi.

Açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları değerinin altında satmalarını önlemek ve geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek amacı ile çalışma başlatıldığı ifade edildi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün bayramdan sonra besicilerden canlı büyükbaş hayvan satın alacağı belirtilen açıklamada, kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıkların kombina müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım 2013 tarihleri arasında, 15 gün süre ile fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılarak, yüzde 8 tokluk firesi düşülerek satın alınacağı bildirildi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da, kombinaların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve 18 Ekim 2013 Cuma gününden itibaren canlı büyükbaş hayvan alımlarını başlatacaklarını belirterek, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu kombinalarına başvurabileceklerini kaydetti. Kemaloğlu, “Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat illerinde bulunan dokuz adet kombinamızda hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumuna canlı olarak satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbir alındı” ifadesini kullandı.

Açıklamada, canlı hayvan alım fiyatlarının 17 Ekim 2013 Perşembe günü açıklanacağı bildirildi.