AKSARAY

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İsrail'deki yangınla ilgili uçak talep edildi. Şu anda 3 tane yangın söndürme uçağı gönderdik. Orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. İsrail bunu talep edince de yardımda bulunduk" dedi.

Toplu temel atma ve açılış töreni için Aksaray'a gelen Eroğlu, Aksaray Valisi Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

İsrail'deki yangınlar
Ziyarette bir basın mensubunun, İsrail'deki orman yangınlarına ilişkin sorusu üzerine Eroğlu, şöyle konuştu:

"İsrail'deki yangınla ilgili uçak talep edildi. Şu anda 3 tane yangın söndürme uçağı gönderdik. Orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. İsrail bunu talep edince de yardımda bulunduk. Daha önce de büyük bir yangın olmuştu. Hatta çok tehlikeliydi. Onu da yangın uçaklarıyla söndürmüştük. Bundan 4-5 yıl önceydi. Orada çok büyük sıkıntı olmuştu. Onu da biz söndürdük. Şimdi 3 tane uçak inşallah orada hızlı bir şekilde söndürecek."

Eroğlu, orman yangınlarıyla ilgili talebin hangi ülkeden gelirse yardımda bulunduklarını vurgulayarak, geçmişte Rusya'da da büyük bir yangın olduğunu, Türkiye olarak Rusya'ya uçak gönderdiklerini bildirdi.

O yangında Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Cumhurbaşkanı'ndan destek istediğini anlatan Eroğlu, "Biz oraya ekipleri gönderdik. Hava araçlarını. Hatta Ruslar en zor yeri verdiler bize. Fakat bizimkiler en zor yeri hemen söndürdü. Sayın Devlet Başkanı Putin de onlara takdirname vermişti. Yunanistan'dan Libya'ya, Gürcistan'dan Kosova, Bosna Hersek'e kadar her tarafa yardımda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Eroğlu, Aksaray'a 14 tesisin temelini atmak için geldiğini söyledi.

Açılacak tesisler içinde özellikle Aksaray içme suyu İsale hattının mevcut olduğunu ve bunun şehir için önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bugün büyük bir müjde ile geldik. Bu bölgeye Ecemiş Çayı'ndan su getirme projemiz var. Bu projelerin bir an önce yapılması talimatını verdim. Gerçekten de çok zor bir proje. Maliyeti yüksek. 9 milyon lirayı aşıyor ama Aksaray için ne yapılırsa azdır. Bu suyu getirmek için gerekli projelerin hazırlanması ve tünel inşaatları ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bu Aksaray için gerçekten de büyük bir proje olacak."