ANKARA

"Ergenekon" soruşturması sırasında elde edilen delillere göre, hükümeti devirmek amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde "Cumhuriyet Çalışma Grubu" adı altında yasa dışı bir oluşum kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma, İstanbul'dan Ankara'ya gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçundan yürütülen soruşturmada, "hükümetin merkezi Ankara'da olduğu" gerekçesiyle yetkisizlik kararı verdi ve dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da karşı yetkisizlik kararı verdi. Kararda, iddianın "Ergenekon" davasıyla ilgili olduğu, buna ilişkin davanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açıldığı ve İstanbul'da görüldüğü belirtilerek, dosyaya bakma yetkisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ait olduğu ifade edildi.

Dosya, yetkili savcılığın belirlenmesi için son yetkisizlik kararını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının en yakınındaki ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Sincan'a gönderildi.

"Ergenekon" davası kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde "hükümeti devirmek" amacıyla "Cumhuriyet Çalışma Grubu" adlı yasa dışı bir yapı kurulduğu gündeme gelmişti.