ESKİŞEHİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikent Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Her gittiği yerde Eskişehir'deki gibi muhteşem bir heyecanla göz kamaştıran bir dayanışmaya şahit olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti kadrolarının her zamankinden daha güçlü, daha organize şekilde 2019'da yapılacak seçimlere hazırlandığını söyledi.

Erdoğan, 2019 seçimlerinin ülkenin en kritik, tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacağını vurgulayarak, sandık müşahitlerinden ilçe yönetim kurullarına, il teşkilatından belediye başkanlarına, milletvekillerine kadar her bir dava arkadaşının bu gerçeği çok iyi bildiğini belirtti.

Türkiye'nin 2019'dan alacağı kuvvet, cesaret, özgüvenle 2023'e, daha sonra 2053 ve 2071'e yürüyeceğini ifade eden Erdoğan, ülkenin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka şansı olmadığını kaydetti.

"Her seferinde hayal kırıklığı yaşadılar"

Erdoğan, davalarının kadim geçmişini bilmeyenlerin, kendilerini hiçbir zaman anlamadığını ve anlayamayacağını vurgulayarak, "Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her seferinde hayal kırıklığı yaşadılar. AK Parti'yi, geçmişin kötü örneklerinin kalıplarıyla, hastalıklarıyla, zaaflarıyla tanımlamaya çalışanlar daima yanıldılar, hüsrana uğradılar, yine uğrayacaklar. Kavgayı, çıkar çatışmasını siyasetlerinin merkezine yerleştirenler, bu salondan yükselen muhabbetimizi bir türlü anlayamadılar. Biz birbirimizi niye seviyoruz? Cumhurbaşkanı, Başbakan, para sahibi, bundan dolayı mı? Sadece Allah için seviyoruz. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik, bu yola öyle çıktık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımın şu hakikatı görmelerini istiyorum, ya olacağız ya öleceğiz. Ya bunu oyunu bozacağız ya da bir asır daha ayağımızda prangalarla yaşayacağız." dedi.

"Ülkemiz gerek içeride gerekse sınırları dışında tarihinin en çetin mücadelelerinden birini veriyor." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"FETÖ, DEAŞ, PKK, YPG gibi terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele sadece bugünümüz için değil, istikbalimiz için hayati bir önemdedir. Ülkemizin geleceğini esir almaya yönelik kirli tezgahları parçalamaktan başka şansımız yok."

Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı, kusura bakmayın, biz Osmanlı tokadını atarız." dedi.