Alışageldiğimiz bu zamana kadar filmlerin aksine toplumumuzda engelli insanlarımızın sesini ve yalnızlığını duyurmak için kollarını sıvayan Toptan, bu muhteşem projeyi gazetemize anlattı. 
“Bu film topluma ve sanata faydalı olmak adına ve ülkemizde ve dünyada yaşayan birçok engelli insanın sesini duyurmak adına yapıldı. Bu film işaret diliyle konseptlendirilmiş, en azından izleyici ve herkese bir kaç işaret diliyle konuşmayı öğretmeyi hedef almış bir film olacak. Buradaki asıl amacımız ise gerek görsellik gerekse sosyal mesaj konusunda zengin içeriklere sahip güçlü bir aşk hikayesini konu alan bir film olması” diyen Toptan sözlerini şöyle devam etti: 

DENİZ VE GÜNEŞ (Sessizlik En Güzel Sestir Duyabilen İçin [Şems-i Tebrizi])

“Bu film İstanbul Boğazı ve Prenses Adaları’nda (Adalar) kültürel ve coğrafi güzelliklerinin tanıtılması nedeniyle yapımcı olmam konusunda beni cezp etti. Bundan sonraki hedeflerim arasında sinema sektöründe daha çok toplumun kanayan yaralarına ve sosyal içerikli konulardan algı oluşturup, yeni projelere imza atmak. Hedeflerim aslında bununla sınırlı değil. Sinema filmleriyle kalmayıp, TV dizilerine ve belgesel projelere imza atmak. Bu projeleri dünya genelinde geliştirip, Türkiye’yi daha iyi bir konsepte tanıtıp, takdir edilecek bir hale getirmek. Ve yediden yetmişe kadar her kesimin izleyip, faydalanabileceği toplumsal mesajlar vermek” dedi. 

ÇOK YAKINDA VİZYONDA 

“Deniz ve Güneş” filminin çekimleri tamamlanmış olup, çok yakında Post Prodüksiyon ve PR çalışmaları ile dağıtıcı şirketlerle de devam etmekte olup, en geç 2018 Şubat ya da Mart ayı içinde vizyona girecek. 
MT Film adına Mehmet Toptan tarafından yapımı üstlenilen DENİZ VE GÜNEŞ filminin yönetmenliğini Barış Denge, görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, senaryosunu ise Y. Tolga Bozkurt yapmış olup, başrollerde ünlü oyuncular Şafak Pekdemir ve Burak Serdar Şenal bulunmakta. Filmde ayrıca sinema ve tiyatronun usta oyuncuları; Selahattin Taşdöğen, Melissa Giz Cengiz, Eylül Öztürk, Y.Tolga Bozkurt, Yener Gürsoy, Levent Özdilek, Ayşen İnci, Seda Oğuz ve Uğur Yüksekdağ rol alıyor. 

MEHMET TOPTAN KİMDİR?    

Aslen Rizeli olan Mehmet Toptan, sosyal çalışmalarda birçok ödül töreni düzenledi. Kendisi inşaat, tarım ve enerji alanında faaliyet göstermeye devam ediyor. Şimdilerde ise film yapımcılığı ile sesini başladı. Yakın zamanda sinema ve televizyon filmlerinde hakkettiği yeri alacak gibi gözüküyor. 

Haber: İrfan Demir