ANTALYA/MUĞLA - Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman,  dün akşam saatlerinden itibaren Antalya'da fırtına, Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise kuvvetli fırtınanın etkili olduğunu söyledi. Duman, Antalya'da rüzgarın saatteki hızının 72,4, Bodrum'da ise 82 kilometreye ulaştığını kaydetti.

Fırtınayla şiddetli yağışın da etkili olduğunu anlatan Duman, Muğla'da metrekareye 40,1, Antalya'da ise 27,2 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Şiddetli yağış ve fırtınanın yarın sabaha kadar etkisini sürdüreceğini açıklayan Duman, ''Özellikle Antalya merkezi ve doğu ilçelerinde şiddetli yağış devam edecek. Antalyalıların sel, taşkın ve su baskınlarına karşın dikkatli olması gerekiyor. Yağışlar, yarın sabah etkisini kaybedecek ve aralıklarla pazartesi gününe kadar devam edecek'' dedi.

Ege'de kuvvetli rüzgar ve yağış

Hızı zaman zaman saatte 60 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle İzmir Körfezi'ndeki vapur seferleri saat 08.30'a kadar yapılamadı. Yağmurun yanı sıra aralıklarla dolu yağışının da görüldüğü kentte, olumsuz hava koşulları nedeniyle trafikte zaman zaman yoğunluk yaşandı.
İzmir'de yağışın etkili olduğu Dikili ilçesinde de metrekareye 38,6 kilogram yağış düştü.

Muğla'da şiddetli yağış, Marmaris'te fırtına
Muğla'da dün başlayan ve bugün etkisini artıran şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Kötekli Mahallesi'nde su baskınlarından etkilenen evlerde yaşayan vatandaşlar ve belediye ekipleri, biriken suyu tahliye için çalışma başlattı.

Marmaris ilçesinde de fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 73 kilometreye kadar yükseldi. Yetkililer, denizcileri denize açılmamaları konusunda uyardı.
Marmaris'te yağışın hafta sonu da etmesinin beklendiği bildirildi.