“Dünya artık eski dünya olmayacak.” ABD başkanı Franklin Roosevelt’in 2. Dünya savaşı sırasında Japonya’ya atılan Atom bombası sırasında söylediği bu sözler 21. Yüzyıla hazırlığın bir miladıydı. İnsanoğlu ok ve yaydan, mancınıktan, kılıç ve mızraktan sıyrılmış şimdi çok daha güçlü silahlar ile donanmıştı. Ama öyle bir zaman gelecekti ki konvansiyonel silahlar bile bu silahın ve gücün gerisinde kalacaktı. Ne mi o güç? Siber Silahlardan bahsediyorum. 21. Yüzyıl soğuk savaş dönemi olacak diye hep yazdım. Ve yazmaya da devam edeceğim. Küresel elitlerin yeni silahları, bilişim ve teknoloji ve sistem ağı silahlarıdır. Yani bir anlamda artık nano teknolojiler hayatımız da her anlamda gerek sosyal yaşantımız, gerek askeri, gerek siyasi her anlamda artık içimizdeler.

Sevgili okurlarım, 21.Yüzyıl aslında dünyanın yeniden yapılanma ve değişik kıyamet senaryolarının yazıldığı ve çizildiği bir yüzyıl olarak tarih dilimlerinin arasında yerini alacak. İşte bu dilimin ilk halkası “Siber Silahlar”dır. Bir düşünsenize tüm etkili konvansiyonel silahlarınıza karşın, gücünüzü %100 bloke edebilecek bir güç var. Hemde tüm ağınıza girerek sizi manipüle ediyor, çökertiyor, hareket kabiliyetinizi azaltıyor. Size ancak silahlarınıza ulaşma imkanı vermesi bile belirli bir zaman aralığı içinde oluyor. Çünkü tüm bilişim ağınızı okuyor, devre dışı bırakıyor, enerji kaynaklarınızı susturuyor. Sizi adeta sessiz çığlığa sürüklüyor. Bu durum da yapacağınız tek şey kalıyor. Elinizde ki konvansiyonel silahı alıp eski sistem araçlarınızla düşmana meydan okumak. Bu da ne derece sizi güçlü kılar ona da siz karar verin. Geleceğin savaşları siber savaşlar da kullanılan siber silahlar emin olun bir değil, birkaç level atladı. Kıyamet senaryoları ile HAARP ‘ı bile geçen bu siber silahlar artık tüm güçsüz devletler için bir tehlikedir.

Aslında şöyle kısaca geriye doğru gidersek, bir anlamda şifreler burada yatıyor çünkü. Neden bunu söyledim anlatayım. 11 Eylül’de Dünya Ticaret Merkezi ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)’a yapılan saldırılar dünya da yeni bir başlangıç olarak algılandı. 11 Eylül saldırılarını kim yapmış olursa olsun, öyle veya böyle bir bilgiden yararlanıldığı, enformasyonu en ince detayına kadar kullandığı bir gerçek ti böyle bir planı aylar öncesinden hazırlamak ya da tüm detaylarını belki de uzun bir süre hazırlamak gerekirdi. Hiç fark ettirilmeden bu çalışmaların yapılması CIA gibi milyar dolar bütçesi olan bir istihbari birimin bu olayı fark edememesi, echelon sistemi gibi ileri teknoloji istihbarata rağmen bu saldırının yapılması bir milattı. Çünkü dünya yeni bir saldırı ve silah karşısında kendini ilk defa bu kadar aciz gördü. Siber Silah…!

Bugün herkesin evinde, ofisinde bir bilgisayar ve internet var. Öyle alıştırıldık ki yabancı sermaye güçlerinin ürettiği program ve yazılımları kullanıyoruz, günlük yaşantımız da cep telefonundan, radyoya otolar daki cd teyplere kadar her ürün yabancı sermayedarların işletim sistemleri ile donanmış halde. Rusya başkanı Putin göreve ilk geldiğin de ülkesinin tüm savunma birimlerinin kullandığı Microsoft ürünlerinin program ve yazılımlarının kullanımını yasaklaması olmuştu. Neden mi ? çünkü kullanılan işletim sistemlerinin içinde gizli kodlamalar vardı. Tabi ki bu işin küçük bir bölümü gibi gözüküyor ama hiç de değil. Çünkü bu sistemde tüm dünya üzerinde kullanıcılar üzerinden büyük bir ağ iletişim sistemi kuruluyordu. Ve bu sistem sayesinde Dünyanın her ülkesin de her birime, her kuruma sızma ve entegre olma gibi bir durum söz konusu oluyordu.
Düşünsenize tüm savunma açıklarınız bir başka devletin elinde, üstelik kullanmış olduğunuz bir işletim sistemi ile ne kadar basit geliyor kulağa değilmi ? Ama işin aslı öyle değil bu sistem içinde ki gizli kodlamalar ile sizi tam bir tutsak yapıyor. Her anlamda sabotaja hazır hale getiriyor.
Echelon gibi bir sistem 2 .dünya savaşından beri tüm dünyayı dinliyordu hala da dinliyor ama artık yeni siber silahlar Echelonu bile geride bıraktı. Bugün baktığımızda tam bir teknolojik savaş olduğu açıkça görülüyor. Hemen örnek vereyim. ABD savunma Bakanlığı (Pentagon) yeni bir savaş teknolojisini oturtmaya çalıştı. (İNFOWAR) Enformasyon Savaş Teknolojisi, düşmanın haberleşme ağına giriyorsunuz, komuta kontrol merkezlerine müdahale ediyorsunuz, askeri, sosyal, sanayi ve ekonomi çalışma ağını tek bir kurşun atmadan etksiz hale getiriyorsunuz. Nasıl mı oluyor ? öncelikle eliniz deki insan kaynağı gücünü kullanarak, düşman olan ülkeye ajanlarınızı sızdırıyorsunuz.Bir çanta içerisinde nükleer olmayan (EMP ) Elektromanyetik Dalga bombasını patlatıyorsunuz, dalgalar tüm haberleşme ağınızı, savunma ağınızı blok ediyor. Merkez Bankası ana bilgisayarları felç ediliyor. Finansal işlemler duruyor, sanayi sistemi ve ağır makinalar stop ediliyor.
ikincisi Akıllı bomba ile ülkenin hava, kara, demir yolları trafiği tüm kontrol sistemleri devre dışı bırakılıyor. Uçaklar yanlış havaalanına iniyor, teçhizat taşıyan trenler ülke içinde kayboluyor. Üçüncüsü bilgisayar virüsleri ile haberleşme ağınız arapsaçına dönüyor. Tüm herşey bir anda karışıyor, iletişim sistemi alt üst oluyor. Dahası elektronik malzemeden beslenen ve bu sistemi adeta yiyerek çökerten virüs mikropları sisteme yerleştiriliyor. Hayali telsiz haberleşme kodları ile sistem manipüle ediliyor. Özel sistem uçaklar ile TV yayınları bozuluyor. İletişim sistemlerinde parazit üreten uçaklar devreye giriyor. Cephe de ki birliklere sahte emir komuta mesajları gidiyor.
Ve siz bir anda bloke oluyorsunuz her yönden. Abd’nin en ünlü ve güçlü Elektronik haber alma ve dinleme istihbari gücü NSA’nın bile ötesinde yeni sistemler artık devreye sokuluyor. “Gamma Umbra” gizlilik had safhada olsa dosyaları yeni projeler ile bir bir not alınıyor ve arşivleniyor. Nano teknolojiler ile Dünya’nın her ülkesi, ama her ülkesi dinleniyor, kablosuz ortamlarda. Şimdi Bilişim savaşlarının silahları siber silahlar oldu. Ve Cyber soldier projesi ile siber silahlar güçlendirilecek. IOSA projesi ile uydulardan uyduları dinlemeyi bırakın uydulardan kablosuz tüm sosyal ve siyasal alanda devletlere sabotaj yapma ve kurgulama, planlama devreleri tek tek uygulanacak. Eski sistemler yerini siber silahlara bırakacak.

İngiltere'deki Kamu Haberleşmesi Koordinasyonu (Government Communications Headquarters) ve Almanya'daki Enformasyon Teknolojileri Güvenlik, Kurumudur (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik). ingiltere'deki Kamu Haberteşrnesi Koordinasyonu (Govemment Communications Headquarters), NSA'ya çok yakın işlevler yürütmektedir. Enformasyon Teknolojileri Güvenlik Kurumu (BSI) ise NSA ve GCHQ örneklerinden farklı olarak, istihbarat işlevi olmayan

bir kurumdur. BSI bir Alman kamu kurumu olarak, bilgi ve bilgisayar sistemleri güvenliği konularında araştırma yürüten bir kurumdur. Norveç'te kriptografik ürünlerin yurt içerisinde kullanımında

herhangi bir yasaklama yoktur ve ithalatında da kontrol bulunmamaktadır. Norveç Wassenaar Anlaşması'nın bir üyesidir ve bu bağlamda kriptografik ürünlerin ihracatını 1987 tarihli bir yasayla kontrol etmektedir. Tüm örnek verdiğim ülkeler ve haber alma sistemleri, elektronik haber alma sistemleri 2000’li yıllardan sonra muazzam bir teknolojiye ulaştılar. Rusya gelişmiş ülke diyorlar. Ama Rusya dünya da en iyi elektronik ve bilişim sistemine sahip ülkelerden birisidir. Aynı oranda Çin’de diğer diğer devletler ve ülkeler için tehlike olan tam bir elektronik ve siber silah ülkesidir. Abd’nin Echelon sisteminin devre dışı kalmasına göz yumması da boşuna değildir. Artık “Küresel Güçler” “Siber Çağ”a geçtiler. Çin’in geçtiğimiz günlerde Abd’ye yaptığı siber saldırıyı göz ardı etmeyin. Bundan sonra ki olacaklar emin olun, siber ve ultron çağın bize yaşatacaklarıdır. Peki biz neredeyiz? Biz çok güzel projeler ile hazır kıtayız. Kimse bizi hafife almasın! Bu yazdıklarım elbette
bizim çağı izlediğimizin göstergesidir. Onların her planına karşılık bizimde atraksiyonlarımız olacak
oluyorda. !

Teknolojik silahlar , kendini level atlama durumuna getiriyor. Artık Bilgi savaşlarının olduğu bir döneme girildiğinin izlerini gördük, görüyoruzda. Hatırlarsanız bundan birkaç ay evvel Türkiye’de enteresan bir şekilde 2-3 gün elektrik kesintileri olmuştu. Hükümet yetkilileri bir siber saldırı olabileceği hususunda sinyalini vermişti. Yok sa bir test aşamasımıydı? Ya da bizi mi sınadılar.? Truva atları, Kurtlar (Worms), Logic bombs, Trap doors, Mikroçipler, Nano makineler, Herf silahları ve Emp bombaları derken bunları bile geride bırakacak bir siber savaş sistemi artık bizi bekleyen tehlike dir. Siber Silahlar ile herşeyimizi etkisiz hale getirmenin yolunu arayacaklar. Ekonomimizi, Askeri ve savunma sistemimizi, Bilişim ve haberleşme ağımızı, tüm lojistik desteklerimizi etkisiz hale getirecekler. Konvansiyonel silahlar ile savaşma dönemi bitti.

Artık Siber Savaşlara hazır olun..!