DİYARBAKIR - Alınan bilgiye göre, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Boyunlu köy yolundaki bir menfeze terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yerleştirilen parça tesirli patlayıcı, sivil bir aracın geçişinden kısa süre sonra infilak ettirildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada yolda hasar meydana geldi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Emniyet Müdürlüğünden açıklama

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Boyunlu köy yolundaki PKK mensuplarınca önceden yerleştirilen patlayıcının, Boyunlu Karakoluna ait zırhlı aracın baraj inşaatından dönüşü sırasında uzaktan kumandayla saat 07.50 sıralarında patlatıldığı belirtildi.

Patlama nedeniyle zırhlı aracın sol ön lastik ve aynasında hasar meydana geldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zırhlı araçta bulunan güvenlik görevlilerinde herhangi bir yaralanma olmadı. 7,3 milyar küp su taşıma kapasitesinin yanı sıra sağlayacağı 318 bin kişilik istihdam imkanıyla GAP'tan sonraki en büyük proje olan Silvan Barajı inşaatı yolunda gerçekleştirilen patlamayla ilgili bomba inceleme ekiplerince gerekli incelemeler yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor."