ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşimlerde konut inşası için ihale ilanı yayınlamasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşimlerde 77 konut inşası için ihale ilanı yayınlaması, uluslararası hukuka aykırıdır ve kabulü mümkün değildir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "İki devletli çözüm zeminini zedeleyen bu tür gayrı meşru uygulamaların devamı, uluslararası toplumda İsrail'in barış sürecine yönelik samimiyeti hakkında kuşkuları derinleştirmektedir" denildi.

İsrail askerleri Ramallah'ta Filistinli ailenin evini yıktı

Öte yandan, Filistin Halk Direniş Komiteleri'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Ramallah'a bağlı Nebi Salih beldesinde 1967 işgalinden önce inşa edilen ve uzun süredir ihtar gönderilen bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı belirtti.

Söz konusu bina dışında 13 eve daha ihtar geldiğinin ifade edildiği açıklamada, yıkımın yapıldığı alanda toplanan Filistinlileri dağıtmak için İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığı ve havaya ateş açtığı ifade edildi.