ANKARA - Dışişleri Bakanlığı'na şüpheli zarf gönderildi.

Alınan bilgiye göre, öğleden önce bakanlığın genel evrak bölümüne gelen zarfın üzerinde çok tutkal olması nedeniyle durumdan şüphelenilerek, ilgili kurumlara haber verildi.

Emniyet, MİT ve AFAD'dan ekipler gelirken, AFAD uzmanları gerekli tedbirleri sağlayarak zarfı aldı. Kapalı durumdaki zarfın üzerinde 7 test yapıldığı, olumsuz bir sonuç çıkmadığı bildirildi.

Bakanlığın konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Şüpheli zarftan gazete kağıtları çıktı

Norveç'in Ankara Büyükelçiliğine gönderilen şüpheli zarfın içinden gazete kağıtları çıktığı öğrenildi.

Norveç, Hırvatistan ve Meksika büyükelçiliklerinin bulunduğu binaya gelen şüpheli zarfın incelenmek üzere Hıfzıssıhha merkezine gönderildiği, içinden gazete kağıdı çıktığı bildirildi.

Polis tarafından güvenlik altına alınan bölgeye iki ambulans gelirken, AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ekibiyle Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) inceleme yaptı.

Zarflar Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliğine gönderilen şüpheli zarflar, AFAD KBRN ekiplerince incelenmelerinin ardından, laboratuvar kontrollerinin yapılması amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna ulaştırılacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliğine gönderilen şüpheli zarfların KBRN ekipleri tarafından incelendiği ifade edildi.

Ekiplerin, inceleme sonrasında şüpheli zarfların laboratuvar kontrollerinin yapılması amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna ulaştırılmasını sağlayacağı kaydedildi.