ORDU

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik yararlanmak, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar, 15 Nisan'da başlıyor.

Karadenizli balıkçıların, 1 Eylül'de açılan av sezonunda yüzleri palamutla güldü, hamsi ise beklendiği bollukta avlanamadı.

Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı İnan Sağlam, balıkçıların, denizden istediklerini alamadıkları için sezonu daha erken kapattıklarını söyledi.

Av sezonunda palamudun bol olmasının balıkçıları güldürdüğünü ancak devamındaki hamsi avının az olmasının sevinci yarıda bıraktığını dile getiren Sağlam, şunları söyledi: 
"Bu sezon, balık çeşitliliği, avlanma miktarı ve tezgahtaki balık fiyatıyla hepimizde hayal kırıklığına yol açtı. Olumsuz hava koşulları, deniz suyundaki ani değişiklikler nedeniyle çeşitlilikte azalmalar oldu. Daha avlanma sezonu bitmeden balıkçı teknelerinin büyük bölümü Karadeniz'i terk etti. Umuyoruz ki bir sonraki sezon daha verimli geçer ve halkımız da bol bol balık tüketir."

Ağlar örülmeye, tekneler tamir edilmeye başlandı

Av yasağının başlamasına kısa süre kala birçok balıkçı yırtılan ağlarını örmeye, teknelerini ise tamir etmeye başladı.
Denizlerde 15 Nisan'da başlayacak av yasağının ardından tezgahlarda havuz balıklarının yer alması bekleniyor.