HAKKARİ - Çözüm süreciyle yaşanan huzur ortamı, yatırımcıların ilgisinin yoğunlaştığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomiye olumlu yansıdı.

Terör olaylarının sıkça yaşandığı süreçte çatışmalarla anılan Yüksekova ilçesinde de huzur ortamının hakim olması yeni yatırımların önünü açtı.

İlçede barış sürecinden sonra yapılan yatırımlardan biri de organik hindi ve tavuk çiftliği oldu. İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı ilçede, Yüksekova-Van karayolu üzerindeki bir alana üç ay önce kurulan organik hindi ve tavuk çiftliği, işsizliği bir nebze de olsa azalttı.

Çiftlik sahibi Mehmet Tahir Adar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan huzur ortamı sayesinde üç ay önce çiftliği açtığını söyledi. Çiftlikte hindi, tavuk, ve horoz gibi kümes hayvanları sattığını belirten Adar, şöyle konuştu:

"Kümes hayvanları çiftlikte doğal ortamda yetiştiriliyor. Organik ortamda yetişen kümes hayvanlarını halkımıza sunuyoruz. Çiftliği açmamda barış süreci etkili oldu. Bu süreç başladığından beri Yüksekova düzene girdi. En azında iş imkanları daha da çoğaldı. Bu süreçten hepimiz memnunuz. Ben tüm Yüksekovalı iş adamlarına sesleniyorum. Gelip burada yatırım yapsınlar. Böylece en azından gençlerimiz iş sahibi olsun ve evlerine ekmek götürsünler."

Çiftlik çalışanlarından Azat Demir ise daha önce ilçede iş imkanlarının bulunmadığını ve bu nedenle mağdur olduklarını ifade etti.

İş bulabildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Demir, "Çözüm süreciyle iş imkanları çoğaldı. Bunlardan biz de faydalandık. 3 ay önce bu çiftlik açıldı. Ben de burada çalışıyorum. İş sahibi oldum. İlçemizde böyle yatırımların artması lazım. Bu yatırımlar sayesinde bizim gibi gençler iş sahibi olur" dedi.

Çiftlikteki tavuklardan satın alan vatandaşlar da verilen hizmetten memnun olduklarını söyledi.

Vatandaşlar, çiftlik sayesinde doğal ortamda yetiştirilen tavuk ve hindileri tükettiklerini belirterek, bölgede böyle yatırımların yapılmasının şart olduğunu ifade etti.