AFYONKARAHİSAR

Türkiye'nin çölleşme ve erozyonla mücadele çalışmalarında dünyanın en iyi üç ülkesinden biri olduğu bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki çölleşme ve erozyonla mücadele çalışmalarının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından diğer ülkelere örnek gösterildiğini söyledi.

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin 12. Taraflar Konferansı'nın (UNCCD COP12) 12-23 Ekim tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildiğini anımsatan Avcı, "Toplantıya 194 ülkeden üst düzey yöneticiler, bakanlar ve parlamenterlerin katılımı oldu. 6 bin 700 kişinin katıldığı dev bir organizasyonu gerçekleştirdik" dedi.

UNCCD COP12'ye 2 yıl boyunca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun başkanlık edeceğini dile getiren Avcı, "Türkiye'ye bu toplantıda alınan kararların uygulanmasını takip etmek noktasında önemli görev düşüyor. Bunun için Ankara İnisiyatifi adı altında yeni bir mekanizma hayata geçirildi. 4 yıl boyunca buraya 5 milyon dolar katkı sağlayacağız. Gönül coğrafyamız olarak ifade edilen Afrika ve Orta Asya'daki ülkelere çölleşme ve erozyonun etkilerini azaltma konusunda teknik ve organizasyon bakımından destek vereceğiz" diye konuştu.