KIRŞEHİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahi Evran Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "27 Mayıs darbesiyle kurulan vesayet sistemi, maalesef bugün hala etkisini devam ettirmektedir. Aynı şekilde CHP, bugün de çıkar ve güç odakları üzerinden iktidar devşirme çabası içindedir. Yeni anayasa tartışmalarında hiçbir proje sunmayan CHP cenahının, içinde 'kan' geçen cümlelerle milleti tehdit etmeye çalışması, bunun en somut delilidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Eskiler 'can çıkar, huy çıkmaz' derlerdi. Ana muhalefet partisinin genlerine sirayet etmiş bu darbeci huyun, aradan geçen 56 yıla rağmen hiçbir şekilde eksilmediğini görüyoruz." dedi.

"Milletimizin yeni 27 mayıslar, yeni acılar yaşamasına razı olmayız, gençlerimizin iktidar hesaplarının piyonu olarak kullanılmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Geleceğimizin teminatı olan büyük Türkiye'nin neferleri olan tek bir evladımızın bile, kan tutkunu siyaset vampirleri elinde heba olmasına göz yummayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"TBMM çatısı altında küfretmeye hiçbir partilinin hakkı yoktur"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"TBMM'de bir siyasetçi konuşmasını yapıyor ve haftalık konuşmasında oraya topladığı kendi tabanına, orada Cumhurbaşkanına açık ve net küfrettiriyor. Bakın bu bir küfür, bir eleştiri demiyorum, küfrettiriyor. Bir partinin genel başkanı olarak bu küfürler arka arkaya devam ederken, kalkıp da 'lütfen' demiyor. 'Ne yapıyorsunuz?' demiyor. Çünkü senaryo kendisi tarafından hazırlanmış ve bu senaryonun o da bir baş rol oynayıcısı. Şu anda şahsım da dahil olmak üzere, oradaki hakarete uğrayan parlamentonun üyeleri dahil olmak üzere hepsi, hepimiz davalarımızı açtık ve bunu sürdüreceğiz. Çünkü o çatı altında küfretmeye hiçbir milletvekilinin ve hiçbir partilinin hakkı yoktur."

"Gençliğin geleceği noktasında çok önemli fırsat"
Yeni hükümetin, programına seçme, seçilme yaşını 18 olarak koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu bana göre şu anda gençliğin geleceği noktasında çok önemli bir fırsat. Şimdi bu demek değildir ki, her 18 yaşında olan parlamentoya girecek. Tabii ki kabiliyeti olan, bu işi başarabilecek olan 18 yaşındaki gençler oraya gelip girebilecek." dedi.

"Önümüzdeki dönem bir dönüm noktası olacak"
Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda da "Bu ülke, bu millet, inşallah kendi anayasasını yapacak, yönetim sistemine karar verecek salahiyete, güce ve öz güvene sahiptir. Milleti mümeyyiz görmeyenler, yanıldıklarının farkına er ya da geç varacaklardır. Demokrasimiz başkanlık sistemi dahil her türlü tartışmayı yapacak olgunluğa erişmiştir. Hiç şüphem yok. Önümüzdeki dönemin bu bakımdan ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.