ANKARA - Cumhurbaşkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan tanıtım filminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığınca, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tanıtım filmi hazırlandı.

Çanakkale Şehitler Anıtı'nın görüntüsü ve "Sen hiç şühedanın sesini duydun mu" sorusuyla başlayan görüntülerde, Çanakkale Savaşı'nı temsilen cephedeki askerlerin tekmil seslerine yer verildi.

Görüntülerde Kerkük'ten Çanakkale'ye, Manisa'dan Gaziantep'e kadar düşmanla savaşmak için cepheye gelen askerlerin tekmilleri yer aldı.

Tanıtım filminde, sabah saatlerinde bir asker tarafından okunan ezan ve Çanakkale Boğazı'nda savaş gemilerinin görüntülerinin ardından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi duyuldu. Erdoğan tanıtım filmi için Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiirini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiir cephe görüntüleri arasında sunuldu. Mehmetçiğin vatanı korumak için verdiği mücadelenin de sahnelendiği görüntülerde, askerlerin cephede birlikte kıldıkları namaz da bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seslendirdiği "Biz, kısık sesleriz, minareleri Sen, ezansız bırakma Allah'ım. Ya çağır şurada bal yapanlarını, ya kovansız bırakma Allah'ım. Mahyasızdır minareler, göğü de kehkeşansız bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım. Bize güç ver, cihad meydanını, pehlivansız bırakma Allah'ım. Kahraman bekleyen yığınlarını, kahramansız bırakma Allah'ım. Bilelim hasma karşı koymasını, bizi cansız bırakma Allah'ım. Yarının yollarında yılları da ramazansız bırakma Allah'ım. Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü ya çobansız bırakma Allah'ım. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım" dizelerinin sonunda Çanakkale Şehitliği'nde dua eden vatandaşların görüntüleri yer aldı. Şiirin bitimiyle şehit mezarına çiçek bırakan ve dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntüsü tanıtım filminde sunuldu.

Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının da gösterildiği tanıtım filmi, "Yüzyıllık destan. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadeleri ve Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun görüntüsüyle sona erdi.