Bebek mevlütleri doğumu takip eden günlerde çocuğun ailesi tarafından organize edilen mevlütlerdir. Bebek mevlütlerinin düzenlenmesindeki amaç hem verdiği evlat için Allah’a şükretmek hem de bebeğin hayırlı bir evlat olması için dua etmektir. Bebek mevlüdüne çağrılan hoca bebek için dua ettirir. Ayrıca kendisi de çocuğa okunması gereken sure, ayet ve duaları okur.

Bebek mevlütlerine tanıdıklar ve akrabalar davet edilir. Davetlilere ikram edilen çeşitli yiyecekler, içecekler, tatlılar ve hediyelik eşyalar vardır. Bunlar bilindik mevlüt hediyelikleri olduğu gibi bebek mevlüdüne özel hediyelikler de olabilir. Bebek mevlütlerine özel hazırlanan hediyeliklerden bazıları; kokulu tesbihler, özel ambalajlı mevlüt lokumları, özel ciltli yasin cüzleri, kadife kaplı yasin cüzleri gibi geleneksel ürünlerdir. Bebek mevlüdüne özel hazırlanan kokulu tesbihler, özel resim baskılı kutularla birlikte kullanıldığında daha güzel görünmektedir. Yine kadife kaplı Yasin cüzleri ve Kur’an-ı Kerimler de üzerlerine metalik baskıyla yerleştirilen ‘’Allah’’ lafzı ile çok estetik bir hale getirilerek mevlüt hediyesi olarak dağıtılmaktadır.

Bunların yanı sıra sade kaplamalı dış yüzeye sahip Yasin cüzlerine de isim, lafız, dua, ayet, kısa not gibi baskılar yapılarak bu cüzler de bebek mevlüdü hatırası olarak değerlendirilmektedir. Son zamanlar da bu Yasin kitaplarının bebek mevlütleri için en çok tercih edilen ürünlerden biri olduğu görülmektedir.

Geleneksel mevlüt şekerleri de bebek mevlüdü için özel olarak tasarlanmaktadır. Şekerlerin renklendirilmesi ve kutulanması işlemleri ürünün bebek mevlüdünde kullanılacağı göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

Bebek mevlüdü için gerekli ürünler hakkında daha detaylı bilgi bu ürünlerin imalatı ve toptan satışını yapan https://www.mevlidimvar.com adresinde bulabilirsiniz.