ANKARA - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Bera Otel'de, 25 Eylül'de yapılacak çalıştaya akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri, medya mensupları tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katılacak.

Çalıştayın oturumlarında basın mensuplarının çalışma hayatında ortaya çıkan problemlerin belirlenmesi, çözüm yollarının araştırılması ve olası mevzuat değişikliği için alt yapının oluşturulması hedefleniyor. 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayın "Gazeteci kimdir? Gazeteci basın dışında başka bir işte çalışabilir mi?" başlıklı ilk oturumunun moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulrezak Altun yapacak.

Çalışma Genel Müdürü Lütfi İncirlioğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşecek ikinci oturumda, "Gazeteciler için ayrı bir Basın İş Kanunu mu düzenlenmeli yoksa gazetecilerle ilgili hükümler İş Kanununa mı eklenmeli?" sorusu masaya yatırılacak. 

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Gökçek Karaca'nın moderatörlüğündeki "Stajyerlik, deneme süresi, terfi sistemi? Gazetecinin çalışma süresinin saptanması ve fazla çalışma, izin, dinlenme süreleri sorunu?" başlıklı oturumun ardından Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar'ın möderatörlüğündeki"Gazetecinin ücreti ve kıdem tazminatı sorunu. Basın kartı kimlere verilmelidir? Medya sektöründe idarenin rolü ne olmalıdır?" başlıklı oturum yapılacak. Çalıştay, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun moderatörlüğündeki genel değerlendirme oturumuyla sona erecek.