ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında (KOM) düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'na katıldı.

Terörle "taarruz esaslı mücadele" vurgusu

Başbakanlık görevini aldığında vatandaşlara "Vatandaşlarım rahat olsun, bu terör belasını ülkemizin başından atacağız ve terörü gündemin alt sıralarına indireceğiz." dediğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve teşkilatının mücadelesi neticesinde bunun aşağı yukarı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor, başka konular ön plana çıktı ancak henüz işimiz bitmiş değil. 'Su uyur düşman uyumaz'. Onun için gece gündüz, yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka, taarruz esaslı, savunma esaslı değil, mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Özellikle de tehdidin, terör olayının gerçekleşmeden önce önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz."

"Müttefiklik hukukuna ters"

Başbakan Yıldırım, "Terörle mücadeledeki kararlılığımızı bütün dünya ülkelerinin açık ve net olarak görmesini istiyoruz zira Türkiye'nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor. Çünkü Avrupa Birliği'nin NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Suriye'de DEAŞ'tan temizlenen alanların başka bir terör örgütü ile doldurulmasının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Yıldırım, "NATO'da müttefikimiz olan Amerika'nın Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir." dedi.

"Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir"

ABD'li yetkililerden 3 gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir gün 'burada bir sınır güvenlik ordusu kurulacak' deniyor, daha sonra 'Yok biz öyle demedik' deniyor, daha sonra da 'Böyle bir düşüncemiz yok, biz DEAŞ'la bölgeyi temizledikten sonra oradaki asayişi sağlamak üzere yerel unsurlardan bir güvenlik oluşturuyoruz' gibi açıklamalar geliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."