Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek Poliklinik Binası Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, tedavi gördüğü hastanede vefat eden "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği (91) ile tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türk askerinin Kore'ye dünyada barışın egemen olması için gittiğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Ondan sonra da dünyada barışın egemen olması için pek çok gayreti ülke olarak gösterdik. Ama maalesef son günlerde özellikle bölgede barışı dinamitleyen, bölgede barış gayretlerine adeta sekte vuran, barış gayretlerine darbe indiren gelişmeler oluyor. Amerika'nın iç politikasında iyice sıkışan ABD Başkanı Sayın Trump, bir anda İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü, maalesef bu talihsiz açıklamayı yaptı. Bu kesinlikle sadece Müslümanlar için değil, Hristiyanlar için de Yahudiler için de kutsal bir mekan olan Kudüs'ün statüsünün değiştirilmesi anlamına gelir. Bu bir emrivakidir. Bu emrivaki bölgede çok uzun süreli bir kargaşayı beraberinde getirir. Burada adeta bölge yeniden bir ateş, barut, kan ve gözyaşı sarmalına döner. Onun için ABD'ye özellikle söylediğimiz, bu mesele iç politikanın bir uzantısı olarak ele alınabilecek mesele değildir.

Bu mesele sadece bölgeyi değil dünyayı, dünyanın tamamını çok ciddi sıkıntılara sevk edecek çok ciddi sıkıntıların oluşmasına sebep olacak bir meseledir. Onun için sözümüzü söyleyeceğiz, Kudüs konusunda kimse haddi aşmasın. Haddin aşılması çok daha büyük acıları, çok daha büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Burada bir kez daha herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Aman ha Kudüs'ü hiç kimse politika malzemesi yapmasın. Ne kendi iç politikasında sıkışanlar Kudüs'e sarılsın, ne de kimse Kudüs'ün 3 semavi dinin de kutsal mekanını kendi siyasi çıkarlarına alet etsin."