ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Davutoğlu, "Barış dünyasını ancak ve ancak çocuklarla kurabilirsiniz. Çünkü çocukların dünyasında riya, başkalarını aldatma çabası yoktur. Sadece dürüstlük, masumiyet vardır" dedi.

Dünyanın en sevimli topluluğu olarak nitelendirdiği çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Davutoğlu, etkinlik kapsamında 34 ülkeden 250'yi aşkın küçük ama gönülleri büyük çocukla buluştuğunu söyledi.

"O çocukların hepsi insanca yaşamayı hak ediyor"

Her ırktan her renkten çocukların yan yana Türkiye'de Ulusal Egemenlik Bayramı çerçevesinde diz dize oturduğunu ancak dünyanın birçok köşesinde çocukların nefretin, savaşın, çatışmanın kurbanı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Buradan Suriye'deki mülteci çocuklara, Filistin'deki ambargo altındaki çocuklara, Somali'de birkaç sene öncesine kadar çok ciddi kuraklık ve açlık sıkıntısı çeken çocuklara, Afrika'nın her bir köşesinde birçok hastalıklara karşı korumasız kalan çocuklara ve geçtiğimiz günlerde Akdeniz'de mültecilerin kendilerine yeni bir hayat kurmak için gemilerle hareket ederken hayatlarını kaybeden o garip insanların çocuklarına, hepsine buradan selam ve ümitlerimizi gönderiyoruz. O çocukların hepsi, insanca yaşamayı hak ediyorlar. O çocuklar, aynen burada yüzleri gülen çocuklar gibi kendi ülkelerinde özgürce, kendi evlerinde anne ve babalarıyla yaşamak istiyorlar" diye konuştu.

"Ukrayna'ya da Filistin'e de Bosna Hersek'e de hep barış gelmesini istiyoruz"

Çocuklardan ailelerine selam iletmelerini isteyen Davutoğlu, Türkiye'de güzel vakit geçirmelerini dilediği çocuklara, ''Her zaman barış, kardeşlik, dostluk için yaşayın" tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu, ülkelerine özgü kıyafetleriyle gelen çocuklarla tek tek ilgilendi, onların getirdiği hediyeleri kabul etti, onlara hediyeler verdi.

Bosna Hersekli, Filistinli ve Ukraynalı çocuklarla konuştuktan sonra Davutoğlu, "Ukrayna'ya da Filistin'e de Bosna Hersek'e de hep barış gelmesini istiyoruz. İnşallah bir başka törende Filistin'de, barış içinde Ukrayna'da, Bosna'da beraber oluruz" ifadesini kullandı.