ANKARA 
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, AB uyum yasaları kapsamında yumurtanın sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabilmesine ilişkin düzenlemenin bu yıl başında yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Palandöken, ''Bakkallarımızın yumurta satışı konusunda hiçbir sıkıntı yok. 'Bu düzenlemeyle bakkalların yumurta satışı bitiyor' denilmişti. Ancak soğuk zincirde bir sorun oluşmadı. Vatandaşlarımızın yumurta ihtiyacı bakkallar tarafından gideriliyor. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği günden bu yana hiçbir esnafa ceza kesilmedi. Her şey gıda kodeksine uygun yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği yaklaşık 1,5 ay içerisinde birkaç inceleme işlemi dışında bakkal esnafı açısından olumsuzluk yaşanmadığına dikkati çeken Palandöken, ''AB'ye uyum yasaları kapsamında bakkalların yumurta satışı yüzde 100'e yakın başarılı oldu'' diye konuştu. Palandöken, esnafın, vatandaşın düşüncelerine çok önem verdiğine de işaret etti.

Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği'ne göre, yumurtanın, 28 gün içinde tüketilmesi ve artı 5-12 derece sıcaklıkta saklanması gerekiyor.