Bakanlar Kurulu'nun gündemindeyse İntibak Yasası ve zam almamış olan memurların zam konusu var. Bakanlar Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'daki bir görüntü ise gazetecilerin dikkatinden kaçmadı. Hayatını kaybeden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Başbakanlık Merkez Bina'daki Türk Bayrakları yarıya indirilmiş durumda.
İç ve dış meselelerin ele alınacağı Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündem maddesini ise İntibak Yasası oluşturuyor. Yaklaşık 2 milyon 743 bin SSK emeklisinin merakla beklediği İntibak Yasası taslağına bugünkü Bakanlar Kurulu'nda son şeklinin verilmesi bekleniyor. Buna göre emekli maaşlarına yapılacak en düşük artışın 30-80 TL, en düşük en yüksek artışın ise 260 TL civarında olması planlanıyor. Zam alamamış memurların zam konusununda görüşülmesi beklenen Bakanlar Kurulu'nda, ayrıca Uludere'de yaşanan operasyon kazasının ardından yaşanan gelişmeler ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına verilecek olan tazminatın da bugün netleştirilmesi tahmin ediliyor.
İran-Irak-Suriye üçgeninde yaşanan gelişmelerin de gündeme alınacağı Bakanlar Kurulu'nda ayrıca Fransa'da 23 Ocak'ta senato gündemine gelmesi beklenen sözde soykırımı inkar yasasına yönelik atılacak yeni adımlar da değerlendirilecek.