Adana’da, trafikte yol verme meselesi nedeniyle çıkan tartışmada hakkında "kasten yaralama" ve "hakaret" suçları iddiasıyla soruşturma başlatılan zanlı, Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunun yürüttüğü uzlaştırma çalışması kapsamında bir okula kitap bağışlayarak, 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde 1 Temmuz'da, inşaat mühendisi Serkan Kocaöz, otomobiliyle tek yön sokakta evine doğru giderken, aracıyla ters yönden gelen Ş.A'yı uyarınca, ikili arasında tartışma çıktı. Ş.A, Serkan Kocaöz'ü darp ve hakaret etti.

Darp sonucu yüzünden ve kolundan yaralanan Kocaöz, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’ne başvurup şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, müşteki Kocaöz ile şüpheli Ş.A, verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Şikayetçi Serkan Kocaöz, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Murat Kalkan tarafından uzlaştırmacı olarak Ahmet Tangör'e kendisi için bir şey istemediğini belirtip, şüphelinin, Adana Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesine kurulacak kütüphane için kitap bağışı yapmasını istedi.

Ş.A'nın Kocaöz'ün isteğini kabul etmesi üzerine yine Kocaöz'ün belirlediği, Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 112 kitap, uzlaştırmacı Tangör ile şikayetçi olan Kocaöz tarafından Adana Çobanoğlu Ticaret Lisesine teslim edildi.

Uzlaşma sonucu şüpheli Ş.A, "kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla, "hakaret" suçundan da 3 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezası istemiyle mahkemede yargılanıp ceza almaktan kurtuldu.

Öte yandan kitaplara büyük ilgi göstererek, kitapları yeni kurulan kütüphanedeki raflara sevinçle dizen öğrenciler, ders aralarında bağış yapılan eserleri okumaya başladı.

Okul Müdürü Ömer Gök de kütüphanenin kurulma aşamasında olduğunu belirterek, öğrencilerin ufkunu genişletecek eserlerle okuma alışkanlığı kazanacaklarını kaydetti.