Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Koçarlı, Efeler, Söke ve Nazilli ilçelerinde, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu kişilerin evlerinde arama yapıldı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi esnaf Ömer Erdem ile CHP’li Efeler Belediye Meclis Üyesi Çetin Dokuzlu’nun da aralarında bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında daha önce Nazilli ilçesinde gözaltına alınan Maliye'de görevli memurlar A.C. ve M.B. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Milletvekili Erdem, konuya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeşinin FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ömer, 17-25 Aralık 2013'ten önce dindar birisi olarak bunların sohbetlerine gitmiştir ancak ihanet ettiklerini gördükten sonra ilişkilerini kesmiştir. Bunların kurumlarında resmi veya gayri resmi görevi, üyeliği yoktur. Kardeşime sonuna kadar güveniyoruz. Allah hepimizi iftiradan korusun. Türk adaletine güveniyoruz."