İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, Türkiye'ye ve özellikle kaosun hakim olduğu Suriye sınırında yaşayan halka yönelik büyük bir tehdit oluşturan terörün önlenmesi bakımından zorunlu bir hal alan Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini bildirdi.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin insanlık dışı bölücü terörden büyük acılar çektiğini, Türk milletinin binlerce şehit ve gazi verdiğini, maddi kayıplar da yaşandığını belirtti.

Yaşlı, kadın, bebek ve binlerce masum insanın, hain kurşunların ve bombaların hedefi olduğunu aktaran Balcı, ''Terörden aslında en fazla zararı, terör nedeniyle gelişme imkanından da mahrum kalan bölge halkı görmüştür. Türkiye'nin hemen sınırı boyunca bir terör koridorunun oluşturulmaması hususunda tüm uyarı ve diplomatik girişimlerin sonuçsuz kalması neticesinde zaruri hale gelen, esas itibarıyla ülkemizde ve bölgemizde güvenliğin ve kalıcı barışın teminini amaçlayan ve Suriye'nin Afrin bölgesinde odaklanmış bölücü PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, tamamen bir nefsi müdafaa hareketi olup uluslararası hukuka da tamamen uygundur.'' ifadelerini kullandı.

Balcı, AYBİR olarak, Türkiye'nin ve İslam dünyasının gelişmesi, İslam medeniyetinin yeniden ihya ve inşası, demokrasinin, özgürlüklerin genişlemesi ve bilimsel gelişme gibi temel meseleleri sürekli vurguladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

''Milli meselelerimizde de daima milletimizle yan yana, omuz omuza olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu bağlamda, ilim ve fikir adamları olarak, ülkemize ve özellikle kaosun hakim olduğu Suriye sınırında yaşayan halkımıza yönelik büyük bir tehdit oluşturan terörün önlenmesi bakımından zorunlu bir hal alan Zeytin Dalı Operasyonu'nu destekliyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, gazilerimize de Allah'tan acil şifa diliyoruz. Türk milleti; şanlı tarihimizde yerini alan şehit ve gazilerimizi unutmayacak, daima şükran ve minnetle anacaktır. Allah Türk askerini muzaffer eylesin.''