KONYA 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda yaralı olmasına rağmen çatışmaya devam eden Konyalı Uzman Jandarma Onbaşı Bahri Uçmak, çatışma sırasında teröristlere kahramanca verdikleri karşılığı anlattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca 14 Ağustos'ta düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu saldırıda 5 arkadaşıyla yaralanan Konyalı Uzman Jandarma Onbaşı Bahri Uçmak, tedavisinin ardından memleketi Konya'ya geldi.

Akrabaları ve çevresi tarafından kahramanca karşılanan Uçmak, gazi olmanın gururunu yaşıyor.

Sağ koluna isabet eden kurşun nedeniyle yaralanan ve yaklaşık yarım saat bu şekilde çatışan Uçmak, birliğine döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Çatışmadan önce çekilen fotoğrafta şehitler aynı karede

Çatışma anını ve sonrasını AA muhabiriyle anlatan Uçmak, çatışmadan saatler önce çekilen, şehit iki askerin de bulunduğu fotoğraf karesini gösterirken duygulandı.

Arkadaşlarına hep "kardeşlerim" diye hitap eden Uçmak, olay günü mayın taraması yapan askerlerin güvenliği için gece yola çıktıklarını söyledi.

Yarasına aldırmadan çatışmaya devam etti

Bölgeye vardıklarında gerekli hazırlıkları yapmaya başladıklarını ifade eden Uçmak, şunları kaydetti:

"Mayın taraması yapanların güvenliğini alıyorduk. İki mayın bulunarak patlatıldı. Bu sırada taciz ateşi yapılınca mayıncılar geri çekildi. Dönüş yolunda dinlenirken saldırdılar ve anında karşılık verdik. Vatan hainlerini öldürmeye çalıştık. Yanımıza düşen roket patlamadı. Onlar geri çekilene kadar karşılık verdik. Çatışma esnasında vurulduğumu, kolumdaki kanı görünce fark ettim. Yaralı halde çatışmaya devam ettim. Sonra gelen helikopterlerle bölgeden ayrıldık. Şehit askerlerimize üzüldüm ama şehit oldular ve cennete gittiler. Şehit olan tim komutanımız Astsubay Dursun Taştiken'in son göreviydi. Çocuğu olacağı için çok heyecanlıydı ve izne ayrılacaktı."

"Şehit olmak inşallah bize de nasip olur"

Uçmak, çocukluk hayalinin hep asker olmak olduğunu belirterek, "Şehit olmak inşallah bize de nasip olur. Şehit olmak herkese nasip olmaz, ben de şehit olmak isterim. Bu vatan uğruna canımızı seve seve veririz. Vatanımıza canımız feda. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Kolum iyileşir iyileşmez hemen gidip, arkadaşlarımın kanını yerde bırakmayacağım" diye konuştu.