ANTALYA - Antalya'da düşen 2 kişilik microlight (planör) tipi uçakta hayatını kaybeden Yusuf Karaoğlu'nun geçen yıl da planörle düştüğü ve yaralandığı bildirildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen uçakta hayatını kaybeden kişilerin isimlerinin netleştiğini bildirerek, ''Daha önce Mustafa diye belirttiğimiz pilotun adının Yusuf Karaoğlu olduğunu tespit ettik. Kazada yanındaki yabancı turist Mark Parris de hayatını kaybetmişti'' dedi.

Planörün Güzeloba Mahallesi'ndeki Tez Tour Tesisleri'nin arka tarafındaki Aydın Sokak'tan havalandığını anlatan Kurdoğlu, ''Yaklaşık 200 metre uçtuktan sonra ormanlık alana düştü. Ancak düşüş nedeni ile ilgili henüz net bir bilgimiz yok. Olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

-''Adrenali yüksek sporlarla uğraşmayı seviyordu''-

Düşen uçakta hayatını kaybeden 57 yaşındaki Yusuf Karaoğlu'nun arkadaşı Turgay Sulu ise Karaoğlu'nun Almanya'dan emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleştiğini, adrenali yüksek sporlarla uğraşmaya başladığını söyledi.

Karaoğlu'nun spor dünyasında tanınan bir insan olduğunu anlatan Sulu, ''Heyecanlı, adrenali yüksek sporlarla uğraşmayı çok seviyordu. Spor dünyasında tanınan ve sevilen bir insandı'' dedi.

Bu arada Karaoğlu'nun geçen yıl da Serik ilçesinde bir alışveriş merkezinin tanıtımını yaparken ormanlık alana düştüğü ve yaralandığı öğrenildi.