ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Yenimahalle'deki inşaatı devam eden Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Hizmet Binasının bahçesinde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlık inşaatında görevli 1969 Adıyaman doğumlu Hüseyin Saya, Bakanlık'ın bahçesinde güvenlik kontrolü yaparken meydana gelen göçükte toprak altında kaldı.

AFAD, İtfaiye, UMKE, 112 ve olay yeri inceleme ekiplerini gelmesinin ardından yapılan çalışmalar, yaklaşık 5.5 saat sürdü. Ekipler, toprağın tahliye edilmesinin ardından, su birikintisi ve toprak arasında sıkışan bekçinin cesedine ulaştı. Uzun süren çalışmalar sonrasında Saya'nın cesedi, olay yerinden çıkartılarak, cenaze arabasına konuldu. Saya'nın cenazesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Yetkiler, olay hakkında şu bilgileri verdi:

"Toprak altında yer alan pis su borusu patlamış ve zaman içinde toprağı yumuşatarak büyük bir oyuk oluşturmuş. Yumuşayan toprakta çatlatlar oluşmuş. Bu da göçüğe neden olmuş. 

Hayatını kaybeden bekçimiz de toprağın çökmesiyle birlikte düştüğü yere sıkışmış. Ulaştığımızda ölmüştü. Anladığımız kadarıyla solunum ve dolaşım yetmezliğinden hemen hayatını kaybetmiş."