Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 8 yaralı bulunduğunu bildirdi.


Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra iki ayrı patlamanın meydan geldiğini, Yeni Mahalle'deki ilk patlamanın ardından ev ve iş yerlerinde maddi hasar oluştuğunu aktardı. Ayhan, yaralılar arasında polis memurlarının da bulunduğunu söyledi.

Ayhan, patlama sırasında 1 anne ile 2 çocuğunun öldüğünü bildirdi.

Yaralananlar, Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılar arasında bulunan 10 yaşındaki Meryem Timuçin'in sağ ayağından yaralandığı öğrenildi.

Erdoğan Vali'den bilgi aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale'ye düşen bombayla ilgili Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i arayarak, bilgi aldı.

Davutoğlu, Brahimi'yi bilgilendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Vali Güvenç'ten bilgi almasının ardından telefonla Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi'yi aradı. Bakan Davutoğlu, Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

AA ekibinin 20 metre yakınına düştü

Olay yerine giden AA ekibinden Yasin Dikme de çekim yaptıkları sırada top mermisinin 20 metre kadar yakınlarına düştüğünü söyledi.

Top mermisinin patlamasıyla dumanların yükseldiğini belirten Dikme, büyük bir panik yaşandığını ve olay yerinde cesetler gördüğünü anlattı.

Rakka ve çevresi ağır ateş altında

Öte yandan, Suriye'deki aktivistler ve görgü tanıkları, AA muhabirine, Rakka'nın Tel Abyad beldesi ile Suluk, Hamame ve Türkmen köylerinin Esed yönetimine bağlı ordu birliklerince yoğun top ateşine tutulduğunu, halkın kitleler halinde güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını belirtti.