ADANA - Pozantı ilçesinde teröristler ilçe emniyet müdürlüğü binasına saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polis şehit oldu. 

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyesi bir grup Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına silahla saldırdı. 

Saldırıda polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit oldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist öldürüldü.

Şehit polislerin cenazeleri Pozantı Devlet Hastanesi morguna gönderildi. İsa İpek'in Adana, Serdar Kazar'ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu, ailelerinin Adana'da yaşadığı öğrenildi.

Saldırının gerçekleştiği bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan ve Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek olay yerinde incelemede bulundu. Bomba imha ekipleri, ilçe emniyet müdürlüğü binasında öldürülen teröristlerin üzerindeki el bombalarını etkisiz hale getirdi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Milletimizin başı sağolsun. Bu teröristlere yardımcı olan kişilerin bulunup yakalanabilmesi için güvenlik güçlerimiz geniş çaplı operasyon başlattı'' dedi.

"Acımız çok büyük"

Saldırının ardından olay yerine gelen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yetkililerden bilgi aldı, başsağlığı dileğinde bulundu.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Tümer, "Gencecik iki arkadaşımız bu vatan için bu toplum için huzur ve güven sağlamak için görevinin başında şehit edilmiştir, acımız çok büyük. Keşke böyle olmasaydı. Herkesin oturup tekrar düşünmesi lazım. Acımız çok büyük" diye konuştu.

Öte yandan, olayı duyarak ilçe emniyet müdürlüğü binasına gelen polis memuru İsa İpek'in yakınları bahçede gözyaşı döktü. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.