AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı. Final sınavlarının ardından sonuçların açıklanmasını merakla bekleyen öğrenciler, bu kez AÖF kayıt yenileme işlemleri telaşında. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler başarılı olup olamadıklarını öğrenme şansı yakalamıştı.Bahar döneminde yapılacak sınavlara girebilmek için AÖF kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. 23 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayan işlemler, 2 Mart 2015 Pazartesi günü mesai saatinin bitimine kadar devam edecek. Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler için bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri dün itibariyle başladı. Bahar dönemi için son kayıt tarihi ise, 2 MART 2015. AÖF öğrencilerinin belirtilen tarihten önce kayıtlarnı yenilemeleri gerekiyor.

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır? Aşamaları Nelerdir?

AÖF kayıt yenileme işlemlerini öğrenciler kayit.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirecekler. Öğrencilerin bu işlemleri eksiksiz tamamlayabilmesi için gerekli talimatlar ve adımlar AÖF resmi internet sitesinden duyuruldu. Kayıt yenileme işlemleri için bir klavuz yayınlayan AÖF, kayıt işlemlerinin online olarak web sitesinden yapılabileceğini belirtiyor.

2014 - 2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız. Linkini verdiğimiz bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okumanız, kayıt yenileme işlemlerini hatasız ve hızlı bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

AÖF Kayıt
Adım Adım AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri Aşamaları

  1. AÖF Ders Ekle-Sil İşlemleri
  2. Banka Ödemesi
  3. Kaydın Yenilendiğini Kontrol Etme
  4. Varsa Bandrolünüzü ve Kitabınızı AÖF Bürosundan Alma

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme 1 Adım : AÖF Ders Ekle Sil İşlemi Nasıl Yapılır?

AÖF Ders ekle sil işlemi üç aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir. İkinci aşamada AÖF ders ekle sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız AÖF derslerini belirleyeceksiniz. Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders ekle sil işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız AÖF ders ekle sil işlemini onaylamadığınız takdirde, AÖF ders ekle sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda AÖF tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

2014 - 2015 öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olan öğrenciler Fakülte (AÖF) tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya ders ekleyebilirler. AÖF Ders ekle - sil işlemi bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır. Ancak öğrenciler tekrar ettiği AÖF derslerini eksiltemezler. AÖF Ders ekle - sil işlemi kayıt yenileme döneminde, o dönem için yapılır sonradan itiraz edilemez. Öğrenciler sorumlu oldukları dersl erin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, eksilttikleri dersleri AÖF dersinin açıldığı ilgili dönemde almak zorundadırlar.

AÖF Ders silindiğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde bankaya ödeme yapmadığınız sürece ders ekle - sil işlemi yapabilirsiniz. Bankaya yapacağınız ödeme tutarları alacağınız AÖF derslerinin kredisine göre belirlenmektedir. Ders ekle - sil işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve banka ödeme bilgileri değişeceğinden, bankaya ödeme yaptıktan sonra AÖF ders ekle - sil işlemi yapılması mümkün değildir. Fakülte (AÖF) tarafından 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması ders kodu sırasında yapılmıştır. Öğrenciler 30 AKTS kredilik dersin üzerine isterlerse 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde bulunduğu dönem veya üst dönemden ders ekleyebilirler.

Fakülte (AÖF) tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan AÖF dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 AKTS krediye kadar AÖF dersi ekleyebilirler. Bu durumda olan öğrencilerin ders ekle - sil ekranına girerek ders durumlarını kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Lisans programlarında birinci yarıyılın tüm AÖF derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5 ve 7. yarıyıllardan; ikinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6 ve 8. yarıyıllardan; üçüncü yarıyılın tüm AÖF derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarıyıldan; dördüncü yarıyılın tüm AÖF derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamaz

AÖF Ders Ekle Sil İşlemi Sonunda Yazıcıdan Dökümü Alınacak Belgeler

AÖF Ders ekle sil işlemini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2014 - 2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilirler. Bu sayfada öğrencilerin AÖF ders ekle - sil işlemi sonucunda; Alacağı Dersler, Bıraktığı Dersler, Ödeme Bilgisi, Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri bilgileri yer almaktadır.

Mazeretli Kayıt Yenileme Döneminde AÖF Ders Ekle İşleminin Yapılması

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar AÖF dersi eklemek isteyen öğrenciler 03 - 04 Mart 2015 tarihlerinde 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde http://kayit.anadolu.edu.tr adresi Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden AÖF ders ekle işlemi yapabilirler. AÖF Ders ekle işlemini yapan öğrencilerin ekledikleri ders/dersler için dönem öğretim gideri farkı oluşacaktır. Öğrencilerin oluşan dönem öğretim gideri farkını 16 - 20 Mart 2015 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulaması başlatılacaktır.

AÖF Öğrenci
AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme 2. Adım : KAYIT YENİLEME İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER

(AÖF) Fakülte tarafından yapılan ders atamasına göre banka ödeme bilgileriniz oluşturulmuştur. Sadece Fakülte (AÖF) tarafından atanan dersleri almak isteyen öğrenciler banka ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilirler. Öğrenciler Fakülte (AÖF) tarafından atanan derslerini silebilir veya ders ekleyebilirler. Öğrencilerin ders ekle - sil işlemi yapması halinde banka ödeme bilgileri buna göre yeniden oluşacaktır. 23 Şubat - 04 Mart 2015 tarihleri arasında banka ödeme bilgilerinizi http://kayit.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Yenileme linkinden ders ekle - sil sayfanızda görebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz.

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme 3. Adım : KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN KONTROLÜ

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde, öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Girişi - Türkiye Programları linkinden veya http://kayit.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Yenileme linkinden mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda hâlen kayıt yeniletmiş görünmüyorsanız, öğrenci kimlik tanıtım kartınız ve ödeme yaptığınız banka dekontu ile 04 Mart 2015 tarihinden önce AÖF bürosuna başvurunuz.

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme 4. Adım : AÖF DERS KİTAPLARININ DAĞITIMI, SINAVLARDA SORUMLU OLUNACAK ÜNİTELER

Öğrenciler ders kitaplarını kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya bahar dönemi ara sınavına kadar AÖF bürolarından alabilirler. Ayrıca öğrencilerimiz ders kitaplarının dijital versiyonuna http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Girişi - Türkiye Programları linkinden erişebilirler. AÖF bürosundan aldığınız ders kitaplarınızın, kayıt yenilettiğiniz program ve derslere ait olup olmadığını kontrol ediniz. Eksiklik veya yanlışlık olması durumunda AÖF büronuza başvurunuz. Öğrencilerin okuyacakları AÖF derslerinin sınavlarında sorumlu olacakları üniteler http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kılavuzlar linkinde yayımlanmaktadır.

ÖĞRENCİ KİMLİK - TANITIM KARTI ve 2014 - 2015 ÖĞRETİM YILI BANDROLÜNÜN EDİNİLMESİ

Bahar Döneminde kayıt yenileten öğrencilerin kimlik veya tanıtım kartlarında 2014 - 2015 Öğretim Yılı bandrolü yok ise AÖF büroları tarafından bandrol yapıştırılacaktır. Bandrol yapıştırılmış öğrenci kimlik kartı ile resmî ve özel kuruluşlarca sağlanan çeşitli avantajlardan yararlanmanız mümkündür. Ayrıca sınavlarda sorun yaşamamanız için bandrolün öğrenci kimlik / tanıtım kartınıza yapıştırıldığını mutlaka kontrol ediniz. 2014 - 2015 Öğretim Yılında önlisans programlarında 5. yılını, lisans programlarında 8. yılını okuyacak öğrenciler den, kayıtlarını yeniletenlerin Öğrenci Tanıtım Kartları hazırlanarak AÖF bürolarına gönderilecektir. Bu öğrenciler 6 Nisan 2015 tarihinden itibaren Öğrenci Kimlik Kartlarını teslim ederek yeni düzenlenen Öğrenci Tanıtım Kartlarını bağlı oldukları AÖF bürosundan alacaklardır. Öğrenciler, AÖF bürolarından hizmet almak ve sınavlara girmek için öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

AÖF Ders
AÖF (AÇIKÖĞRETİM) KAYIT YENİLEME HARÇ ÜCRETLERİ 2014

Aşağıdaki Açıköğretim Kayıt Yenileme Harç Ücretleri 2013-2014 Öğretim Yılına aittir. 2014-2015 Öğretim Yılında Fiyatlar belirtilen oranlarda Türk Lirası (TL) cinsinden değişiklik gösterebilir. AÖF kayıt yenileme sayfasından ödemeniz gereken net tutarı kontrol etmeyi unutmayın.

İşletme Fakültesi (AÖF) Lisans Programları Harç Ücretleri

  1. İşletme Lisans Programı : 205 TL
  2. Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı : 205 TL

İktisat Fakültesi (AÖF) Lisans Programları Harç Ücretleri;

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. – 205 TL
  2. İktisat Lisans Programı - 205 TL
  3. Kamu Yönetimi Lisans Programı - 205 TL
  4. Maliye Lisans Programı - 205 TL
  5. Uluslararası İlişkiler Lisans Programı - 205 TL

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

  1. Felsefe Lisans Programı– 205 TL
  2. Sosyoloji Lisans Programı – 205 TL
  3. Tarih Lisans Programı – 205 TL
  4. Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı – 205 TL

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;

  1. Adalet Önlisans Programı – 205 TL
  2. Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 TL
  3. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 TL
  4. Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 TL
  5. Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 TL
  6. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 TL
  7. Emlak ve emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL
  8. Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 TL
  9. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 TL
  10. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 TL
  11. İlahiyat Önlisans Programı – 205 TL
  12. İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL
  13. İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL
  14. Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 TL
  15. Laborant ve Veteriner sağlık Önlisans Programı -225 TL
  16. Lojistik Önlisans Programı – 205 TL
  17. Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 TL
  18. Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 TL
  19. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 TL
  20. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 TL
  21. Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 TL
  22. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL
  23. Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 TL
  24. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 TL
  25. Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 TL
  26. Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 TL
  27. Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL
  28. Tarım Önlisans Programı – 205 TL
  29. Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 TL
  30. Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 TL
  31. Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 TL

AÖF Ödeme
AÖF HARÇ ÜCRETLERİ ÖDEME YÖNTEMLERİ

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü-bölüm/program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ın İnternet sitesindeki “WebŞubem” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, “Üniversite Harç İşlemleri” sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü-bölüm/programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylama-nız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekran-da görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme

Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Kartsız İşlemler” ekranında, “Üni-versite Ödeme” işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptık-tan sonra “Üniversite Ödeme” seçeneğinde ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıra-cağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini gire-rek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.

İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yap-tığınızı belgelemek için saklayınız.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

*Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıf-bank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri temsilcisine bağlanarak” ödemelerini yapabilirler.

Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Bankaya Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler
Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bankaya yapan öğrenciler, kayıt yaptırırken banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadırlar.

Açıköğretim Dersleri

Açıköğretim derslerini Açıköğretim E-Öğrenme Portalı üzerinden öğrenciler takip edebilmektedirler.

İlgili Haber :