HATAY

Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Cumhuriyet Savcısı Murat Üzüm tarafından hazırlanan iddianamede, Abdullah Cömert'in, kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğünün tespit edildiği ve bu hususta herhangi bir şüphenin bulunmadığı kaydedildi.

Söz konusu gaz fişeğinin atıldığı polis aracında gaz atıcısı olarak polis A.K'nın görev yaptığının belirlendiği ifade edilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Adli Tıp Kurumu'nun raporunda gaz fişeğinin özellikleri ve menzili ile gaz fişeğinin atıldığı mesafe birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin gaz fişeğinin birilerine isabet etmesi halinde yaralayıcı veya öldürücü zarar vereceğini öngörmesine rağmen, kalabalığa doğru gaz fişeğini ateşleyerek olası kast ile maktulün ölümüne sebebiyet verdiği tespit edildi."

İddianamede, şüpheli A.K'nın Türk Ceza Kanunu'nun 81/1, 21/2 ve 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi.

Avukat Hatice Can ise yaptığı yazılı açıklamada, Abdullah Cömert'in tutuklu yargılanması gerektiğini öne sürerek, "Polisin tutuklanması için derhal dilekçemizi vereceğiz. Amirler için verilen takipsizlik kararlarına da itiraz edeceğiz" dedi.