ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, öğrencilere yeni dönemde oyuna, dinlenmeye ve kitap okumaya vakit ayırarak düzenli ders çalışmalarını tavsiye etti.

Okullar yarı yıl tatiline girince Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı bünyesinde 14 soruluk dar ölçekli bir araştırma hazırladıklarını kaydeden Kocabıyık, ankette özellikle 66 aylık çocukların okula uyumu ve 12 haftalık uyum materyalinin kullanımı konularına ilişkin soruların yer aldığını belirtti.

81 ilde belirlenen okullarda, okul müdürlerine bu ankettin uygulandığını kaydeden Kocabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu bize bir fikir verecek. En azından birinci dönemin nasıl geçtiğine ilişkin bir veri olacak elimizde. Onun da sonuçlarını önümüzdeki haftadan itibaren almaya başlayacağız. Asıl büyük araştırmayı Haziran ayında yapmayı planlıyoruz. Haziran ayından sonra öğretmenlerimize, velilerimize, okul müdürlerimize yönelik çok daha büyük kapsamlı bir araştırma yapacağız. Özellikle '12 yıllık zorunlu eğitimin ilk 4 ve ikinci 4'teki yansımaları nasıl oldu' diye elimizde bir veri olsun istiyoruz.''