ANKARA

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ankara İl Başkanlığı, IŞİD bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi Abdi İpekçi Parkı'nda düzenledikleri etkinlikle andı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte yapılan açıklamada, IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde parti teşkilatlarına ait 21 binanın, partiye yakınlığıyla bilinen 13 derneğin, 30'dan fazla iş yeri ile parti üyelerine ait 8 aracın yakıldığını belirtildi.

"Mal kayıpları bir şekilde telafi edilse de yiten onlarca canın telafisi mümkün değildir" denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kobani bahanesi arkasına saklanıp kendilerine boyun eğdiremedikleri herkesi IŞİD'çi göstererek giriştikleri bu eylemler, HDP-PKK'nın Müslüman Kürt halkını hedef alan bir katliam provası ve topyekün bir imha kalkışmasıdır. İslam'a, İslam şiarlarına, Kur'an'a, sakallı erkeklere ve tesettürlü kadınlara, Kur'an kurslarına, medreselere hatta camilere yönelen bu saldırılar HDP-PKK'nın bu coğrafyada haçlı-siyonist ittifakının tetikçisi olduğunu ortaya koymuştur.

İnsanlar apartmanlardan aşağı atılmış, gözü dönmüş çetelerce kafaları taşlarla ezilmiş, arabalarla cesetleri çiğnenmiş, bununla da yetinilmemiş cesetlerine benzin dökülerek molotoflarla yakılmıştır. Bu vahşet Arakan'da ya da orta Afrika'da Budist çetelerce değil, yanı başımızda Diyarbakır'da HDP-PKK'lı çetelerce gerçekleştirilmiştir."

Bu saldırılara HÜDA PAR'ın hiçbir şekilde boyun eğmeyeceği vurgulanan açıklamada, "HDP-PKK'lı çetelerin bu hayasızca akınlarına karşı Selahaddin-i Eyyubi, Şeyh Said Efendi ve İskilipli Atıf Hoca gibi onurlu bir tavır ve direniş ortaya koyacağımızı buradan bütün dünyaya haykırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Partinin Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ise yaşanan olaylarda zalim ve mazlum denkleminde tarihe yeni bir notun daha düşüldüğünü ifade etti.

Parti olarak çözüm sürecine verdikleri desteği her zaman dile getirdiklerini anımsatan Yavuz, HDP'nin Müslüman Kürt halkını temsil etmediğini söyledi.

"Sen nereye gideceksin"

Olaylarda öldürülen Hasan Gökgöz'ün babası oğlunun şehit olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenen Gökgöz, "Hasan'ı öldürdüler şehit oldu cennete gitti, sen nereye gideceksin?" diye sordu.

Gökgöz, "Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na sesleniyorum, benim oğlumun katillerini bir an evvel yakalayın" dedi.

Yasin Börü'nün amcası Mustafa Börü de yeğeninin hiçbir şekilde kötülüğe bulaşmayan masum bir çocuk olduğunu söyledi. Yasin'in et dağıtımı için gittiği mahallede hayatını kaybettiğini hatırlatan Börü, yeğenini öldürenlerin hala bölgede dolaştığını kaydetti.

Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın hayatını kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulan Yusuf Er ise yaşadıklarını paylaştı.

Kurban Bayramı'nın 4. gününde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken IŞİD'ın saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde uğradıkları saldırı sonucu Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26) ve Hüseyin Dakak (19) hayatını kaybetmişti.