ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğünden personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik, daha önce sadece Ankara ile sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımlarının, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç şehre çıkarıldığı, öğrenci sayısının da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarıldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basın yayın organlarında " Polis alımlarına sadece 3 ille kısıtlama getirildi, Anadolu'danpolis alımı durduruldu" haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu haberler üzerine açıklama yapılması uygun görüldüğü belirtilen açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce personel ihtiyacının, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı güvenlik bilimleri fakültesi, polis meslek yüksek okulları, fakülte yüksek okullar ile polis meslek eğitim merkezlerince karşılandığı hatırlatıldı.

Bunlardan güvenlik bilimleri fakültesi, polis meslek yüksek okulları ve polis meslek eğitim merkezlerinin ülke genelinde alım yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1989'da kurulan fakülte yüksek okullarına ise günümüze kadar sadece Ankara’da bulunan devlet üniversitelerinin belirlenen bölümlerinden ve yılda ortalama yalnızca 25 öğrenci alınmıştır. Daha önce sadece Ankara iliyle sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç ilimize çıkarılmış, öğrenci sayısı da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarılmış, böylece fırsat eşitliği önceki yıllara göre daha da genişletilmiştir. İlk defa 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan devlet üniversitelerinden 2 bin 500 öğrenci alınması planlanmıştır. 25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki devlet üniversitelerinden 9 bin 400 öğrencimiz fakülte yüksek okullarına başvuruda bulunmuştur. Başvuru yapan öğrencilerin doğum yerleri dikkate alındığında tüm Türkiye'yi yansıttığı görülmektedir." 

Emniyet 6 bin 500 polis alacak

Polis meslek eğitim merkezlerine 6 bin 500 polis adayı alınacak. 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,  polis adaylığı için 2014'te başlatılan 14'üncü dönempolis meslek eğitimlerine, 2013 ve 2014 yılları Kamu Personel Seçme Sınavının birinden KPSS - P3 puan türünden 60 ve üzeri puan alan, en az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek.

  Polis meslek eğitimlerine 6 bin 260'ı erkek 6 bin 500 aday, asıl olarak alınacak. Bin 950 aday ise yedek olarak belirlenecek. Adaylar alacakları 6 ay süreli eğitimin ardındanpolis memuru olarak göreve başlayacak.

Adayların, il emniyet müdürlüklerinin eğitim şube müdürlüklerine 7 Kasım'a kadar istenen belgelerle şahsen başvurmaları gerekiyor.

Başvuruyla ilgili ayrıntılı bilgiler, "http://www.egitim.pol.tr/Duyurular/Sayfalar/yeni-duyuru.aspx" internet adresinde yer alıyor.