ANKARA

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde hac dönüşü rahatsızlanan kişi, hastanede gözlem altına alındı.

Kutsal topraklardan geçen hafta dönen Hasan Yılmaz (82), yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetleriyle 112 Acil Servisi aradı.

Yılmaz, evine gelen sağlık ekipleri tarafından MERS virüsü şüphesiyle Yozgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hasan Yılmaz'ın hastaneye getirilişi sırasında, 112 Acil Servis ekipleri, hastane personeli ve basın mensuplarının koruyucu önlemler aldığı görüldü.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cahit Kayhan, "Hastamız, hacda MERS virüsü kapmış olacağı şüphesiyle hastaneye getirildi. Hastanemizde gerekli izolasyonlar yapıldı. Hastada, hastalığın belirtilerinden olan yüksek ateş şu an yok. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra durum netleşecek" diye konuştu.

Hastanın kızı ise kutsal topraklardan geçen hafta Perşembe günü gayet sağlıklı şekilde dönen babasını rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırdıklarını söyledi. 

Konya'da Mers virüsü şüphesi 

Hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşarak, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözlem altına alınan 80 yaşındaki L.G'nin tetkiklerinde, MERS virüsü taşımadığı belirlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hastaneye getirildikten sonra hastadan alınan kültür ve örneklerin Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarına gönderildiği belirtildi. Sonuçlanan tetkiklerde, hastada Mers virüsüne rastlanmadığı, mevsimsel grip rahatsızlığı olduğu dile getirildi.

Açıklamada, hastaya grip tedavisi uygulanacağı kaydedildi.

Merkez Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi'ndeki evinde üç gün önce hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan L.G, MERS virüsü şüphesiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İntaniye Servisinde gözlem altına alınmıştı.

Isparta'da 2 kişi gözlem altına alındı

Isparta'da hacdan döndükten sonra rahatsızlanan 2 kişi, MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. 

İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, illerinden hacca giden yaklaşık 400 kişi bulunduğunu, bu kişilerin döndükten sonra bazı hastalıklara yakalanma riskine karşı 15 gün boyunca gözetim altında tutulduklarını söyledi. 

Hacdan dönen M.A. ve H.S'nin Isparta Devlet Hastanesine üst solunum yolu enfeksiyonu bağlı şikayetle başvurduğunu bildiren Karakaya, bu kişilerin hacdan dönmeleri göz önüne alınarak MERS virüsü taşıma ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Hastaların izole edilmiş servislere alındığını, tedavilerinin burada sürdürüldüğüne işaret eden Karakaya, alınan numunelerin de Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderildiğini bildirdi.

Hastaların şu aşamada sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getiren Karakaya, numune sonuçları gelinceye kadar tedavinin süreceğini belirtti.

Karakaya, söz konusu hastalar nedeniyle acil servisteki görevlilere maske dağıtıldığını, servisin dezenfekte edilmesi amacıyla yaklaşık 1 saat hasta girişine kapatıldığını sözlerine ekledi.