İSTANBUL 

İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesi olayına ilişkin, 3'ü yabancı uyruklu 21 kişinin kan ve doku örnekleri alındı.

Kaybolduktan 12 gün sonra Sarayburnu'ndaki tarihi sur kalıntılarında cesedi bulunan Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan 3'ü yabancı uyruklu 2'si kadın toplam 21 kişinin kan ve doku örnekleri, Sierra'nın tırnaklarından ve elbiselerinden elde edilen kalıntılarla karşılaştırılmak üzere alındı.

Sarai Sierra'nın internet üzerinden tanışarak fotoğraf çekmek için buluştuğu ve kendisini ''Taylan'' olarak tanıtan T.K. ile Tarlabaşı'nda kiraladığı evin sahibinden de kan ve doku örnekleri alındığı öne sürüldü.

Bu arada, Adli Tıp Kurumu'nda, Cinayet Büro Amiri'nin de bizzat katıldığı 5 saatlik otopsinin ardından alınan örneklerin incelenmesine devam ediliyor. 

Adli Tıp Kurumu bünyesinde çalışan Morg İhtisas Dairesi'nde patolojik bulguların, Biyoloji İhtisas Dairesi'nde kıl ve doku örneklerinin incelendiği, Kimya İhtisas Dairesi'nde ise Sarai Sierra'nın kanında alkol ya da uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili olarak, servis sağlayıcısı ABD'de bulunan elektronik posta şirketinden istenen posta ve internet üzerinden mesajlaşma kayıtlarının yakında polisin elinde olması bekleniyor.