Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, Avrupa'nın çeşitli ülkesinden yabancı gazeteci, televizyoncu ile kanaat önderine Fetullahçı Terör Örgütü'nü darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşananları anlatttı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına konuşan Aycı, bugün İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan'dan gelen gazetecileri Türkiye'de ağırladıklarını anlattı.

Daha önce de Uzakdoğu, Ortadoğu ve Kuzey Avrupalı basın mensuplarına FETÖ'nün başarısız darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattıklarını ifade eden Aycı, "Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı bugün 311'e ulaştı." dedi.

Aycı, bu çalışmaların meyvesini yavaş yavaş topladıklarını dile getirerek, misafirlerin yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'de ekonomi çarkların kesintisiz dönmesine bizzat şahit olduklarını ifade etti.

Aycı, yabancı gazetecilerin bu konudaki geri dönüşlerinden çok memnun olduklarını bildirdi. 

Türkiye, İstanbul ve THY'nin toplantılarda doğru yansıtıldığına dikkati çeken Aycı, "Zaten dünyayla ne kadar iletişimi sürdürürseniz, ne kadar muhataplarınıza bilgi verirseniz, ne kadar onlarla bir araya gelirseniz, o zaman tek kaynaktan beslenmedikleri zaman, gelip yerinde görüp ilk ve doğru ağızlardan bilgi aldıkları zaman, doğru bilgi akışı sağlandığı zaman bu insanlar objektif olarak yansıtabilecek seviyedeler." değerlendirmesini yaptı.

İlker Aycı, yabancı gazetecilerle buluşma etkinlikleri kapsamında ABD ve İsrailli basın mensuplarını İstanbul'da ağırlayacaklarını kaydetti.