Gülgökçe Korkmaz’ın farklı yönlerini konuşacak olursak ilk defa bir yarışma programı ile çıkış yapmışsınız biraz bahseder misiniz?
Evet. Sinevizyon’un yapımcılığını yaptığı Aysu Kayacı ve Yiğit Alıcının sunuculuğunu yaptığı bir yarışma programıydı... Yarışmadan sonra çok teklif aldım, basın tarafından dikkat çekmiştim fakat bu hak edilmemiş tanınırlık beni rahatsız etti ve gidip eğitimler aldım.  Bir süre yurt dışında yaşadım.   

Son zamanlarda medyaya yansıyan bir şiddet olayı yaşadınız detaylarını anlatır mısınız?  

Şu an dava süreci devam ediyor . Hiç hak etmediğim ve hiçbir evladın hiçbir kadının, genç kızın böyle bir şeyi hak edebileceğini düşünmüyorum.  Ben ki ayakları yere sağlam basan biriyken böyle bir şey yaşadım kim bilir sessiz kalan ve daha beterini yaşayan kimler vardır diye düşündüm. Basına yansımasında ve insanların bilmesinde sakınca görmedim çünkü ben bu olayı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu benim sahiplendiğim bir dava ve artık üzerime giydiğim sosyal sorumluluk kılıfımın bir parçası olarak kalacak ve elimden geldiği kadar bu konuya hassas ve yardımsever bakmayı düşünüyorum .

Yakın süreçte Neler var proje anlamında? 

Yeni bir sinema filminin başrolü için anlaştık, çekim tarihini bekliyorum. Tiyatro oyunu olarak, farklı tiyatro gruplarından teklifler geliyor ve oyun okuyorum içime sinen ve anlaşabileceğim tarzda insanlarla çalışmak istiyorum. Ben de tiyatro oyunu yazmaya başladım zaten kendi tiyatro mu kurma fikri her zaman kafamın içinde bir yerde var belki onu gerçekleştirebilirim bu sene. 

Sosyal medyada çok aktifsiniz ve hatta bazı resimleriniz olay yaratıyor , sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz?  

Günlük hayatım ile ilgili fotoğraflar paylaşmayı seviyorum. Evimde nasıl giyiniyorsam o halimi çekip paylaşıyorum.  Tatilde nasılsam , denizden çıkarken nasılsam... olduğum kişiyi yansıtmak beni mutlu ve özgür kılıyor özellikle bir şey yapmıyorum.
Hakkınızda detaylı bir araştırma yaptık . Ekranların en iyi çıkış yakalayan oyuncularından Hande Erçel ile ayni güzellik yarışmasına katılmışsınız bu doğru mu? 
Evet sanırım doğru . Yarışmada birinci oldum yani sondan birinci:)  modellik stresi ve ciddiyeti hiç olmadı bende .  After partide dj kabinine çıkıp dans edip stres atan tek model bendim herhalde .

Gülgökçe Korkmaz iş kadını oluyor diye söylentiler var doğru mu ?

Evet . 3 tane Uluslararası projem var tabi geniş bir zamana yayılı.  İlk projem bugün yarın hayata geçiyor . Kendi isimlerimin baş harfleri ile shopping market ile vip ürün satışı sağlayacağım . Tekstil ve bayanlara yönelik özellikle Rusya , Almanya ve Dubai ' ye ... Bunun için yurtdışından destek aldığım çözüm ortaklarım ve danışmanlarım var .

Özel hayatınızda biri var mı ? Kadın erkek ilişkilerine nasıl bakıyorsunuz?  

Erkeklerden korkuyorum sanırım ... o yüzden zaman içerisinde mesafelerim oluştu.  Yine de önyargılı değilim hayata karşı ama benim için işim ve ailem her şeyden önemli . Uzun bir süre hayatımda kimseyi istemiyorum.

Magazin programına başlayacaktınız ? Sunucu olmak için eğitim almak gerekli mi ya da güzel olmak?

Sunuculuk için ciddi teklifler alıyorum bazen ama bir kısmetsizlik ve ya isteksizlik son anda.  Tam içime sinen bir program teklifi almadığım için sanırım . Bence sunuculuk ve spikerlik için eğitim çok önemli çünkü diksiyonumuz gayet iyi bile olsa günlük hayatımızda ister istemez çok dikkatli ve özenli konuşamayabiliyoruz. Sürekli diyafram ve diksiyon , ses ve artikülasyon egzersizleri yapmak gerekiyor.

Yazdıklarınızı kitap şeklinde yayınlatacak mısınız?  

Zaman içerisinde kendimi çok aştığımı düşünüyorum bu konuda  yani evet yazmaya devam ediyorum ama artık konuştuklarım bir yazı niteliği gibi akıcı , kurgulu ve kulağa hoş geliyor... Herhalde kitap çıkartmaya karar versem son 12 saatte yeni bir konu bulur , oturur yazar ve ertesi günü çıkartabilirim gibi geliyor .... Çünkü her gün çok farklı şeyler düşünüyor ve çekip çıkartabiliyorum hayatın içinden ...

Röportaj : Cengizhan KAYA





Ya Olmasaydı


Kitap Dünyası


Ve Tanrı Düşleri Yarattı


Yazar Derya BALCI’nın Ve Tanrı Düşleri Yarattı adlı kitabı Kanguru Yayınlarından çıktı.
Arka Kapakta kitap şu şekilde ifade ediliyor ;
Renklerin solduğu akşamdı , Pencerede ne bir ışık ne bir hayal vardı
Yokluk kol geziyordu , Hayaller düşler yerlerde sürünen bir tılsımdı
Koşmalarım boşa çıktı renklerin coşkunluğunda
Kırmızı, pembe satırlar arasında fıstık yeşili
Kırılganlığı ile yaklaşıyordu
Fıstık yeşilinin hikayesiydi.

Derya Balcı’nın Kanguru yayınlarından yayınlanan ikinci kitabıdır. Rüyalardan esinlenerek yazılmış, duygu yüklü şiirlerden oluşmaktadır. Rüyalardır gerçekliğe açılan kapı. Rüyalar gerçekliğin ta kendisidir. Aşk vardır şiirlerinde şairin. Sevgi vardır. Sevgiliye duyulan hasretlik vardır. Sevgiliye ait yüce duygular vardır. Sevgili ve umut kol gezmektedir şiirlerde.
Bu kitabı mutlaka okumalısınız.

İşim İletişim


Senem Kılıç’ın İşim İletişim adlı kitabı Gazi Kitabevi’nden çıktı. Senem Kılıç kitabı  Anlamak ve anlaşılmak üzere iletişim dünyasını keşfetme cabamda kaleme aldıklarım .....Yeni kitabım " İşim İletişim" . Yaşamda bütün işin aslında iletişim dünyasını anlamakta olduğunu düşünenler için. Şeklinde ifade ediyor. Kitapta  -İletişim Hayatın Kendisi
-İletişimde Dijital Devrim -İletişim ve İnsan -Kurumsal İletişim -Girişimcilik ve İletişim şeklinde ana başlıklar yer alıyor. İletişime dair Türkiye’deki en önemli isimlerden birisi olan Senem Kılıç’ın bu önemli eserini mutlaka okumalısınız.

Senem Kılıç Kimdir ?


1978 yılında Denizli’de doğdu. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansına Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler ve Yönetim Bilimi alanında devam etti. Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde  İnsan Kaynakları alanında Genç Girişimciler üzerine tez aşamasında devam etmektedir.
Netsis Yazılım şirketinde 2 yıl Yazılım Mühendisi, Arkas Holding’te 10 yıl çeşitli birimlerde yönetici ve tepe yönetici olarak görevini sürdürdü. Ekonomi ve Yaşar Üniversitelerinde çeşitli programlarda eğitmenlik yaptı. 2013 yılından bu yana Omega BigData Yönetici Ortak ve Vira Kurucu ve Yönetim Danışmanı olarak çalışmaktadır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO27001: Bilgi Sistemleri Güvenliği (Baş Denetçi) belgesine sahiptir. Türkiye’de Kadın Girişimcilik üzerine bir kitabı ve de İletişim üzerine bir kitabı bulunmaktadır. Çeşitli ulusal ve uluslararası platformlarda yazı yazmaktadır.
Uzmanlık Alanları:
Stratejik Yönetim ve uygulamaları, Kalite Yönetim Sistemleri, Stratejik IK, Marka Geliştirme, CRM, B2B, Yetenek Yönetim programları, Pazarlama Stratejileri, Endüstri4.0, Tedarik Zinciri Yönetimi, Bütçe Yönetim, Süreç Yönetimi, Proje Yönetimi, Yatırım Stratejileri, Franchising Sistemler.


Medya Dünyası


Ayça Kuru ile Moda Vizyon


Başarılı ve güzel sunucu Ayça Kuru her cumartesi Kanal T ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Moda Vizyon programı cumartesi 17.30’da Kanal T’de..Modaya dair her detayın yer aldığı çok özel söyleşilerin yer aldığı bu özel programı mutlaka izleyin. Zarafet , moda ve oyunculuğa dair eğitim çalışmaları da yapan Ayça Kuru modaya dair çok değerli bir program hazırlıyor.

Ayla Çetinkaya ile Ya Olmasaydı


Ya Olmasaydı, Ayla Çetinkaya’nın sunumuyla her Pazar günü saat 18:30’da TRT Haber’de.
 Ulaşımdan sağlığa, eğitimden belediyeciliğe, milli savunmada yerli üretim silahlardan engelli haklarına kadar, Türkiye son yıllarda nasıl bir değişime girdi? Bu değişim topluma nasıl yansıdı? 2000'li yıllardan günümüze uzanan yeniliklerin anlatıldığı 'Ya Olmasaydı'da. Başarılı ve güzel sunucu Ayla Çetinkaya’nın sunumu ile Ya Olmasaydı Pazar 18.30’da Trt Haber’de.

Elif Nur Güder Beyaz Tv’de


Habercilikte sahadan elde edilen muhabir haberleri çok önemlidir. Türkiye’de son dönemde habere tabiri caizse dokunan muhabirler giderek azalıyor. Türkiye’de bu alandaki başarılı isimlerden muhabir Elif Nur Güder artık Beyaz Tv’de. Her gün birbirinden özel haberlerle Beyaz Tv haberde olan başarılı ve güzel muhabir Elif Nur Güder’in haberlerini mutlaka izleyin.