Çökmüş göz altları hem  kadınların hem erkeklerin önemli bir sorunudur ve estetik kaygı oluşmasına neden olmaktadır. Göz altı bölgesi için özel olarak geliştirilmiş ve özel bir teknikle yapılan göz altı dolgusu sayesinde yorgun görüntünüz gider daha taze, daha dinlenmiş ve daha genç  bir göz çevreniz olur.   Bunların yanında ilerleyen yaşa bağlı göz altı sorunlarına da çözüm olmaktadır.

Özellikle 30’lu yaşlara geldiğinde her iki kişiden bir tanesi göz halkaları konusunda korku duymaktadır. Oluşan bu göz çöküklüğü  ise çoğunlukla genetiğe dayanır. Sadece uyku pozisyonu, alkol ve bazı alerjik durumlar bunu tetiklemekte ve arttırmaktadırlar. 

Göz yapımıza baktığımızda gözler, her tarafa çok rahatça dönen bir yapıya sahiptir ve özel bir yağ ile çevrelenmişlerdir. Ayrıca adına orbital septum denen bir koruma bariyeri sayesinde de oldukları konum korunmaktadır. Bahsettiğimiz septum genetik yada ilerleyen yaş ile birlikte gevşeyerek yağ torbasınca ileri doğru itilmektedir. Yaş ilerlediği zaman yüzün kemik yapısında incelmeler olacağından kemik normal olarak geriye yönelik hareket etmektedir. İşte bu nedenle gözlerin altında boşluk meydana gelir. Göz altı boşluğu gölgelerden kaynaklı daha da derin görünebilir. 

Bu bölge için özel bir teknoloji ile üretilmiş yeni nesil peptidli dolgularla göz altı boşluğu giderilebilmektir. Dolgu enjeksiyonu uygulamalarında en çok kullanılan içerik Hyaluronik Asittir. Yüz seklinin dengeli volümetrik yapılandırılmasında  Hyaluronik Asit uzun zamandır güvenle kullanılmaktadır. Cilt altında kolaylıkla yerleşerek zamanla deforme olan, çöken, kırışan dokuları destekliyor, hacim kazandırıyor ve  sonuçta natürel bir görüntü elde ediliyor. . Peptidli dolgular sayesinde hem azalan kolajeni yerine konuyor, hem de cildin kendi kolajenini aktive ediliyor.

Göz altı dolgusu uygulaması da özel bir teknikle yapılıyor. Kanül dediğimiz bir aparat sayesinde çok sayıda  iğne batırmaya gerek kalmadan; tek bir noktadan girilerek, homojen ve düzgün bir şekilde ürün göz altı boşluğuna yerleştirilir. Tabii ki tecrübeli uzman hekimler tarafından yapılması gereken özel bir uygulamadır. İşlem ağrılı değildir, yine de uygulama öncesi daha konforlu olması adına lokal anestezik bir krem sürülür. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, cilt yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgunun maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi çok faktöre bağlıdır. Ancak yeni gelişen teknoloji sayesinde  dolgu maddelerinin üretim kalitesi ve içeriği de oldukça yenilendi ve gelişti. Peptidli dolgular sayesinde, dolgu maddesi eriyip gitse de kolajen aktivasyonu gerçekleştiği için hiç bir zaman eski haline dönmeyecektir. Ancak 8-10 ay sonra tekrarlamakta fayda var. Bazen başka uygulamalarla da kombine tedaviler yapmak gerekebilir.