Gitmek isteyene yol aç,

Kalmak isteyene kalbini

Sen büyüdün, ben büyüdüm.

Hiç çocuk olmamışçasına

Her yeni gecede 

Sen biraz daha eksildin,

Ben biraz daha.

Nöbet tutan korkularına,

Sevdalarına, 

Yalnızlığına 

Yenildin.

Yenildik.

Hiç yaşanmamışçasına.

                                       *

Yalnız Ölmek istemez insan. Birlikte yaşlanabileceği, hayatına mana katacak birisiyle birlikte yürümek ister.Küçükken ne masumduk be abla! Biz küçüktük, bilmediğimiz dünyakocamandı. İki elimizi açıp gökyüzüne kaldırdığımızda tüm yıldızları, bulutlan kollarımızın arasına sığdırmaya çalışırdık. Sevgimiz
boyumuzdan büyüktü. Korkularımız bizden küçük. Yarınını bilmiyor olmanın verdiği cahili cesaretle her şeyi yapabilecek güçteydik. En çok da sevmekten yana cesaretimiz vardı. Birbirimizi delice severdik.
Anne ve babamızın öleceğini düşündüğümüzde kimse bizi susturamazdı. Hayatta en değerli varlıklarımızın kaybı diye bir şey yoktu. Sevdiğimizle evlenecektik. Masallardaki gibi. Hayat telaşı, acı gerçekler suratımıza balyozla inmeyecekti. Masallarda böyleokumuştuk. Tozpembe yaşamın getirdiği güzelliklerle büyüdük. Amamasalların dışındaki hayatla tanışmamız  zaman almadı. Büyüyünce gerçek hayat belirdi önümüzde.  Acılar içimizde büyümeye başladıkça hayata dair sorularımız da artmaya başladı. Sonrasında da bir maraton aldı başını gitti./Vicdan manifestosu.

Sevda kaçsın çayınıza.