Kitap Dünyası 

Gerçek Bilgi 

Nefes Yayınevi İslam Klasikleri Serisi’ne bir yenisini daha ekledi.

Nurullah Koltaş’ın Türkçe’ye çevirdiği Martin Lings’in Gerçek Bilgi (Yakîn Risâlesi) adlı eseri Nefes Yayınevi’nden çıktı. 

Gerçek Bilgi, hakîkat arayışındaki kişiler için Kur’an’daki bazı âyet veya sûrelerin tefsirinden oluşmaktadır. Yazar, önce ilme’l-yakîn, ayne’l-yakîn ve hakke’l-yakîn derecelerinden bahsetmektedir. Ardından cennetleri ve barındırdıkları hazineleri tasvir etmektedir. Daha sonra da çiftler sembolizmi, evlilik sembolizmi, Süleyman’ın mührü gibi klasik yaklaşımlarda pek bilinmeyen bazı sembolizmleri açıklamaktadır. Martin Lings’e göre bu aşağı âlemde sembol olmayan hiçbir şey yoktur. Eserin son bölümleri olan Kış Kervanı ve Yaz Kervanı başlıklarında ise yaratılıştan bu yana inananların şeytanla giriştikleri sürekli cenk hâli ele alınmaktadır.

Martin Lings’in ifadesiyle hakîkatin tasdiki olan Gerçek Bilgi’nin yazılış gayesi, tüm dinlerde merkezî bir konuma işaret eden evrensel hakîkatlerin izahıdır. Umulur ki bu eser, hakîkat arayışındakilere bir yol azığı olur.

Yarım Kalmış Düşler 

Abbas Karatekin’in ilk şiir kitabı Yarım Kalmış Düşler Sokak Kitapları Yayınları’ndan çıktı. Kendine has şiir diliyle öne çıkan Abbas Karatekin’in özgün dizelerini mutlaka okuyun. Yarım Kalmış Düşler’den bir şiir : 

Umutlar beslerken yüreğimde 

Korkular biriktirdim düşlerimde her gece. 

Sen dönmeyeceğim diye İsyan ettiğinde yüreğine, 

Yüreğin çırpınırken dönmek için maziye 

Sen isyana sürüklüyorsun onu 

Zoraki bir gurur kafesinde. 

Ellerin titrer...

Gözyaşlarını silmek için yükseldiğinde 

Damla damla süzülen sedefler var 

Sevginin izlerinde, yüzlerinde. 

Gözlerinin söylemediğini 

Gurur söyletiyor ya diline 

Yüreğinin izin vermediği bir isyan eşliğinde 

Gururun pençesindeydi ya yüreğin 

O isyan saatlerinde...

Ben umutlarımla birlikte özlemlerimi de 

Döktüm, 

Yosun tutmuş ahşap bir iskeleden 

Mavi suların derinliklerine...

Sen gurura esir düştün diye.

Kalabalık Kentin Yalnızları 

Abbas Karatekin’in ikinci şiir kitabı Kalabalık Kentin Yalnızları Sokak Kitapları Yayınları’ndan Şiir severlerle buluştu. Kalabalık kentin yalnızları Karatekin’in usta işi şiir dizgisinin çok naif bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. İlk kitabı Yarım Kalmış Düşler kitabıyla bıraktığı yerden bu eserle şiiri gerçekten sevenleri tabiri caizse şiire doyuran Abbas Karatekin’i mutlaka okumalısınız. İşte Karatekin’in başarılı kitabından bir eser : 

 UMUT MASALI

Bir rüyaydı belki…

Sessizliğime umut fısıldayışların

Belki de bir umutsuzluğun yıkılışıydı…

Yarınlar adına söylenen birkaç fısıltın.

Sensizliğin sessizliği hüküm sürüyordu ya

Fısıltıların son bulduğunda

Dolaşıyordu hala hüsran yüklü bulutlar

Mavi renkli çatıda

Sevdama inat, söylenmiş bir kıtada,

Sensizliğin azabında

Neye inanacaktım?

Bir rüyaya mı? Yoksa bir sevdaya mı?

Ya da kulağıma sessizce söylenmiş

Umut masalına mı?

Masallar da hep sahteydi ya

Umut fısıldayan, masal perisi olsa da

BEBEK VE ÇOCUK BAKIMININ ERKEKÇESİ!

Bebek ve Çocuk Bakımının Erkekçesi kitabı Potkal Yayınlarından yayımlandı. Kitap tanıtım bülteninde  şu şekilde aktarılıyor : “Sanatçı Ümit Coşkun'dan bir başvuru kitabı. Günümüzün hayat şartları kadınların da aile ekonomisine katkıda bulunmasını zorunlu kılıyor. Bu durum, çalışan genç anne ve babaların çocuk yetiştirme konusunda birçok sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Özellikle annelerin çalışma saatlerinin farklılık gösterdiği hallerde ise bebek/çocuk bakımı, anneanneye ya da babaanneye kalmakta... Bu da her aile için mümkün değil.Bebek ve çocuk bakımının erkekçesi isimli kitap bebeğine anne gibi bakmak zorunda kalan bir babanın deneyimlerini okuyucularına aktarırken, aynı zamanda baba adaylarına rehberlik eden ilginç bilgileri de içermekte.” Bu başarılı kitabı mutlaka okumalısınız. 

Medya Dünyası 

Nilüfer Bereket ile Sağlıcakla Kal 

Ekranların en başarılı ve güzel isimlerinden Nilüfer Bereket Sağlıcakla Kal programı ile izleyenleriyle buluşuyor. Global Medya yapımcılığındaki Sağlıcakla kal programı sadece bir sağlık değil kaliteli yaşam programı. Her cumartesi ve Pazar Nilüfer Bereket’in sunumuyla 10.00 – 12.00 arası TGRT Haber ekranlarına gelen program ilk bölümleriyle izleyenlerden tam not aldı. Siz de kaliteli yaşama dair önemli detayları alanın uzman sunucusu Nilüfer Bereket’in sunumuyla izlemek istiyorsanız cumartesi ve Pazar Tgrt Haber’i izleyin. 

Gülgökçe Korkmaz’dan “Hiç Güleceğim Yoktu” Stand Up Show! 

Sevilen Oyuncu, model Gülgökçe Korkmaz, geçtiğimiz günlerde Profilo Afm ' de " Hiç Güleceğim Yoktu " adlı Stand Up Show’una  prömiyer yaptı.  90 dakikalık kendi yazdığı ve yönettiği oyunu tek kişilik sahne performansı ile canlandırdı.  Oyunu izleyenler oyun sonrasında  " Cem Yılmaz'a dişi rakip geliyor" Tarzında yorumlar yaptı. Korkmaz' ın bilinen karakter yapısının aksine bambaşka yönleri dikkat çekti. Samimiyeti, açık sözlü oluşu izleyenlere oldukça sempatik geldi. Yeşilçam'a atıflarda  bulundu , sektörel sosyal tespitlerini paylaştı. Türkiye’deki Ünlü  , ünsüz durumunu esprili bir dille sahneye aktaran Korkmaz, sahnedeki Özgüveni ve oyunculuk performansı ile herkese bir kere daha "Maşallah" dedirtmeyi  başardı. Geceye şıklığı ve güzelliği ile de damga vuran Gülgökçe Korkmaz Oyunun devamını Aplus organizasyonlar şeklinde devam ettirmeyi düşündüğünü açıkladı. Geceye iş dünyası ve Medya dünyasından katılanlar, Gülgökçe Korkmaz’ı ilk sahnesinde yalnız bırakmadı . Başarılı ve güzel oyuncu ilk Sahnesinden geçer not aldı..

Dilhan Aras Adı Efsane dizisiyle Ekranlarda! 

Kanal D ekranında izleyicisi ile buluşan baş rollerinde Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır ve Rojda Demirer’in rol alacağı “Adı Efsane” dizisinde Mercan karakterini başarılı ve güzel oyuncu Dilhan Aras canlandıracak…Dilhan Aras daha önce Deniz Yıldızı dizisiyle adını duyurdu. Güzel oyuncunun kariyerinde tiyatro oyunculuğu var. Hatta uluslararası festivallerde de yer alan Romeo Juliette oyunu sayesinde Avrupalı yönetmenlerinde dikkatini çeken Aras yine Avrupalı film yapımcılarının özel davetiyle 68.Cannes film festivalinin Kırmızı halı da yürüyen isimlerinden birisi olmuştu. Şimdiden sezonun vazgeçilmez dizilerinden birisi olmaya aday dizisinde yer alan Dilhan Aras’ın oynadığı karakter  Mercan Başaran : Mahallenin kuyumcusunun kızı. Fakir mahallenin en zengin kızı. Ömerin kardeşi, Sibel'in kankası, Ali'nin yıllardır sırılsıklam bir platonik aşk duyduğu, 17 yaşında lise öğrencisi. Süslü, magazin dergileri karıştırmayı, gezmeyi tozmayı seven özünde çok iyi ve saf bir kız. Fakat kankası Sibel'den etkilendiği için bazı entrikalara ortak olma ihtimali doğuyor. Zor durumlarda kolayca yalana başvurabilen, kardeşi üzerinde hakimiyet kurmayı seven, enerjik, canlı, pozitif bir kız. Durumu zaten iyi olduğu için para peşinde olmasa bile, kolejli gençlerden ve onların dünyasından etkileniyor. Mercan karakteri de Dilhan Aras’ın oyunculuğu da önümüzdeki günlerde çok konuşulacak.

Müzik Dünyası 

Ümit Coşkun’dan Hayat Arkadaşım  

Şimdilerde yazar yönüyle de dikkat çeken ve en son kitabı Kuzuların Ergenliği ile de dikkat çeken Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ümit Coşkun yepyeni albümüyle müzikseverlerle buluştu. Abc müzikten çıkan Hayat Arkadaşım albümü içerisinde 15 eseri barındırıyor. Ümit Coşkun’un kendine özgü muhteşem sesiyle yorumladığı  Hayat Arkadaşım , Yer yerinden oynamalı İstanbul , Çekip gittin haksız yere , Hayat devam ediyor , Duvarların dili olsa söylese , Anne sen melek misin ? , Sevmekten pişman değilim , Kavuşmaya az kaldı , Canım babamsın , Klasik kemençe taksim / Nilay Coşkun , Sen rüyama gir bari , Ney hicaz taksim , Gün gelir , Bir kız sevdim Ankaralı , Çıldırmazsam iyidir şarkıları son dönemde çıkarılan en dolu dolu albüm Hayat Arkadaşım’da bir arada..Bu kıymetli albümü mutlaka dinleyin. 

Ali Tolga’dan Hadi Gülümse 

Geçtiğimiz yılın en özel müzik çalışmalarından birisi müzik dünyasının çok yetenekli ismi Ali Tolga Demirtaş’ın Maxi single çalışmasıydı. Sevmeye Yemin Ettim  ; Hadi Gülümse  ; Kader Birliği ; Yürü Hadi Kaderine ; Aşk Yeniden mi Sevmekti ; Geri Dön şarkıları bulunan albüm hem Ali Tolga’nın muhteşem yorumu hem her yönüyle kusursuz hazırlanmış müziği ve altyapısıyla mutlaka dinlenmesi gereken bir başucu eseri. Bu çok özel çalışmayı halen dinlemediyseniz mutlaka dinlemelisiniz. 

Birsun Kırmızı Çıktı!  

İstanbul sahne dünyasında gerçek müzikseverlerin çok yakından tanıdığı Birsun uzun yıllardır müzik sektöründe yer alan usta bir yorumcu. Güzel şarkıcı ilk Single çalışmasını ise geçtiğimiz günlerde çıkarttı. 12 yıldır başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli mekanlarında sahne alan Birsun Ocak ayında 3 Adım Müzik ile anlaşıp Kırmızı single çalışmasını çıkardı. Şarkı hem Türkçe hem greek versiyonu ile klip çalışmasıyla beraber tüm dijital platformlarda yayında. Kırmızı şarkısının bestesi Orhan Osman ( Buzuki Orhan)’a ait. Sözleri Erdal Kılıç’a ait olan şarkının aranjesini Ali Tolga Demirtaş yaptı. Kış sezonu boyunca İstanbul’un gözde mekanlarından biri olan Ela Maçka’da yunan-greek tarzı müzik severlerle buluşan Birsun single çalışmasının hemen ardından albüm çalışmalarına da başladı. Sürpriz isimlerin de yer alacağı çok özel bir albüm hazırlayan Birsun'un kırmızı şarkısı şimdilerde dilden dile dolaşıyor. Siz de Birsun’un Kırmızı şarkısını mutlaka dinleyin.